computer, pc, workplace
Vind je Passie / Levensdoel

Wat weerhoud je er van je levensdoel te vinden?

Een doel vinden in je leven, betekent een roeping of een passie vinden. Iets waar je in uitblinkt, waar je van houdt en dat je trots laat voelen en voldoening geeft.

Wanneer je weet wat je levensdoel is, betekent dit dat je precies weet wie en wat je bent. En dat je deze informatie over jezelf kunt gebruiken om jezelf te sturen en beslissingen kunt nemen over je toekomst.

Het enige probleem is dat het ontdekken van dit doel erg moeilijk kan zijn.

Hoe ontdek je wie je bent of hoe ontwikkel je je roeping als je geen overduidelijke passie of talent hebt? Er is overal veel advies te vinden om je te helpen bij het vinden van dit antwoord.

Maar soms gaat het niet om wat we wel doen, maar om wat we NIET doen.

Hier zijn enkele van de dingen die je kunnen tegenhouden bij het vinden van je ware doel en wat je kunt doen om deze op te lossen.

Doen wat van je wordt verwacht.

Soms krijgen we misschien een idee van wie we willen zijn in het leven, of wat we willen doen, maar dan worden we bang omdat het niet dat is wat van ons wordt verwacht.

Erger nog, het lijkt misschien helemaal niet te voldoen aan de maatschappelijke normen, of de hoop en dromen die je ouders vroeger voor je hadden.

Misschien is het ding waar jij gedreven over bent, gewoon raar of onbekend voor de meesten!

Misschien wil je wel bij het circus. Of misschien heb je helemaal geen interesse om je vast te leggen en wil je gewoon de wereld rondreizen op een boot.

Maar als je het leven leidt zoals anderen dat willen, dan houdt het op jouw leven te zijn.

Er kan niet van je worden verwacht dat je zo gelukkig of succesvol wordt, wanneer je alleen maar op de automatische piloot door je leven gaat en doet wat er van je wordt verwacht.

Er is geen goede of foute manier van leven. Dus kies voor jezelf en wees jezelf.

Doen wat we altijd zeiden dat we zouden doen.

Deze is minder voor de hand liggend, maar net zo beperkend in het vinden van je levensdoel.

Soms hebben we een passie of een doel waar we heilig in geloven. Maar na een tijdje verliezen we interesse in dat doel en besluiten we dat we iets anders willen van het leven.

Maar het probleem is dat we iedereen al die tijd verteld hebben dat we dit bepaalde iets gingen doen. We hebben heel die tijd tegen onszelf gezegd dat we dat gingen doen.

Het veranderen van onze koers voelt op dat moment als een nederlaag of opgeven.

Maar als dat je houding is, terwijl je hart er niet meer in zit, dan zit je niet minder vast dan voorheen.

Wees trouw aan jezelf zoals je op dit moment bent.

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.