friends, dog, pet
Ontdek je Ware Ik Routine / Dagelijkse Gewoonten

Waarom leven in het moment je gelukkiger maakt.

Veel van ons weten wel dat blijven hangen in het verleden je echt naar beneden kan halen, maar waarom?

En hoe zit het met te veel kijken naar de toekomst?

We hebben balans nodig, maar leven in het moment is echt iets waarop we ons moeten focussen als we een gelukkig leven willen leiden. Het is aangetoond dat leven in het moment de beste manier is om gelukkig te worden en te blijven.

Hier is waarom:

We kunnen het verleden niet veranderen.

Bijna ieder van ons heeft wel spijt van iets uit ons verleden, maar er is niets dat we kunnen doen om het te veranderen.

In plaats van onze tijd en energie te verspillen met klagen over situaties die allang voorbij zijn en die we niet meer kunnen veranderen, kunnen we de energie gebruiken om onze huidige situatie te verbeteren.

Leer wat je kunt uit het verleden, en ga dan verder.

We kunnen niet voorspellen wat de toekomst voor ons in petto heeft.

Maak je niet te veel zorgen over de toekomst, want je kunt niet voorspellen wat deze zal brengen.

Je kunt je maar tot op zekere hoogte voorbereiden, en als je bang bent voor wat de toekomst gaat brengen, zal dat alleen maar stress veroorzaken. Wat weer zal bijdragen aan gezondheids- en mentale problemen.

Leef in het moment en kies ervoor om je op het heden te focussen.

In plaats van bang te zijn voor de gevolgen van je keuzes voor je toekomst, kun je beslissingen nemen op basis van wat op dit moment goed is in jouw leven.

Dit vermindert de neiging tot depressie en angst.

Het dwingt je om aanwezig te zijn.

Als we meer aan het verleden of de toekomst denken dan aan het heden, worden we blind voor wat zich recht voor onze ogen bevindt.

Het kan dan gaan om een werkproject wat je volledige aandacht en energie nodig heeft. Of je kinderen met loopneuzen waarvoor je nog een lunch op tafel moeten zetten.

Als je het moment volledig omarmt, haal je meer uit het leven dat je hebt.

Je zult eindelijk in staat zijn om te stoppen met het saboteren van je leven, door angst voor wat er daarna zou kunnen komen, of de schuld voelen van beslissingen die in het verleden zijn gemaakt.

Wees nu dankbaar voor de gezichten vóór je en voor de kansen die je op dit moment worden aangeboden.

De momenten die je leert koesteren, zullen je toekomst verbeteren met de positieve herinneringen die je dan met je meedraagt. En je zult geen spijt krijgen dat je op die momenten niet met je gedachten ergens anders was.

Een evenwichtige kijk hebben.

Leven in het heden is belangrijk. Een evenwichtige focus hebben is ook belangrijk.

Als je aan de toekomst denkt, maak dan de plannen die nodig zijn om later van die tijd te genieten, want op een dag zal die toekomst jouw “in het moment” zijn.

Verwaarloos je planning voor de toekomst niet, maar laat deze je leven ook niet op een ongezonde manier overnemen. Balans is hierbij het belangrijkste en zal je helpen om minder stress te voelen, omdat je te veel op één gebied focust.

Leven in het moment is een van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen. Geluk wordt bereikt wanneer we ervoor kiezen om te leven en te genieten in het moment, in plaats van met onze gedachten bij een andere tijd en plaats te zijn.

Door bewust gebruik te maken van de tijd en het leven dat je hier en nu krijgt, zul je echt meer geluk ervaren.

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.