hoe ik jullie wil gaan helpen
Uncategorized

Voor wie, maar ook waarom ik deze blog ben gestart.

Voor wie?

Mijn blog is bedoeld voor iedere vrouw die zichzelf een beetje is kwijt geraakt door de jaren heen.

Ik kwam er zelf achter dat ik mezelf niet meer was na mijn scheiding. In de loop van de jaren had ik mezelf aangepast aan iedereen. Aan mijn rol als echtgenoot, moeder, dochter, zus en collega. Ik was niet meer de vrouw die ik ooit was geweest.

Bij iedereen voelde ik me een ander persoon… Alsof ik een masker op zette.

Ik liet niet mijn ware ik zien, omdat ik niet dacht dat iemand op mijn echte IK zat te wachten. Bang om dingen fout te doen. Mijn zelfvertrouwen was ik kwijt.

Ook had ik geen idee wat ik zelf wilde. Mede hierdoor ging ik dan maar mee in wat anderen vonden en deden.

Is dit herkenbaar voor jou? Dan is deze blog voor jou…

Het is voor iedere gescheiden moeder die zichzelf weer moet ontdekken in een nieuwe situatie en die het lastig vind om haar draai te vinden in dit nieuwe leven als alleenstaande moeder en vrijgezel.

Het is voor elke moeder die structuur wil brengen in het huishouden en in het gezinsleven. Voor elke moeder die zich minder gestrest en overweldigd wil voelen. En die het zat is om gebukt te gaan onder de rotzooi en verplichtingen van alledag. En voor elke moeder die weer wil kunnen genieten van haar gezin en zich vrij wil voelen.

Deze blog is voor elke vrouw die haar leven meer bewust wil leven. Een meer eenvoudig leven wil leiden. Rust wil vinden en zich zowel geestelijk als lichamelijk wil ontwikkelen. Het is voor die vrouwen die naar haar eigen maatstaven wil leven. Zonder de druk van alles en iedereen om haar heen te ervaren.

En waarom?

Als ervaringsdeskundige (gescheiden moeder) heb ik zelf ervaren hoe het is om een scheiding mee te maken. Hoe moeilijk deze periode kan zijn. Ik weet waar jij, maar ook je kinderen mee te maken zullen krijgen.

Na een scheiding ga je nadenken over jezelf, je waarde en je wensen, je behoeften en verlangens en je vermogen om te blijven hopen en te dromen over jouw toekomst.

Ik wil je helpen om te achterhalen wie jij nu echt bent, om op een nieuwe manier van jezelf te houden, zodat je de toekomst kunt creëren waar je echt naar verlangt. Opnieuw beginnen na een scheiding is in werkelijkheid een moedige stap vooruit.


Ook heb ik de laatste jaren een interesse gevonden in eenvoudiger leven en ben gepassioneerd in het bieden van praktische oplossingen voor planning, het ordenen van je huis en het vereenvoudigen van je leven.

Mijn missie is om je te helpen bij het vinden van rust en orde, zodat jij je kunt concentreren op de dingen waar jij van houdt. Dat je weer controle krijgt over je financiën, je huishouden, je leven.

Dat je meer vreugde vindt!

Ik wil je door middel van eenvoudige, praktische tips helpen ruimte, tijd en vrijheid te vinden te midden van een druk leven.

Ik wil je helpen met:

1. Informeren en steunen.

Ik wil je door middel van het aanleveren van informatie en het delen van mijn eigen ervaringen helpen met vragen die je tegen komt op de gebieden die ik hierboven heb omschreven.

Wanneer je met vragen zit, of graag meer informatie wilt over een bepaald onderwerp, kun je me altijd een bericht sturen. Ik help je graag!

2. Het aanreiken van handvaten om een bewuster, gelukkiger en gezonder leven te leiden.

Bewuster leven gaat over het weten wat jou normen en waarden zijn en wat belangrijk voor je is in het leven. Het gaat om genieten van het leven.

Hoe ik op dit moment in het leven sta, is heel anders dan hoe dit 5 jaar geleden was.

Voorheen volgden de dagen elkaar op zonder dat ik een bepaald doel voor ogen had en ik had geen passie in wat ik deed. Nu weet ik wie ik ben, wat mijn waarden zijn en waar ik heen wil met mijn leven.

Ik blijf echter nog iedere dag bij leren, over wat wel en niet werkt voor mij.

Iedereen verandert en je leefomstandigheden veranderen, waardoor je open moet blijven staan voor deze veranderingen, jezelf blijft ontdekken, bijsturen waar nodig en dingen los moet kunnen laten.

Het zal altijd een work-in-progress blijven.

Als je je niet bewust bent van wie je echt bent, kun je geen bewust leven creëren.

Ik wil je door middel van de informatie en de handvaten die ik zelf de afgelopen jaren heb geleerd, helpen om je doelen te stellen en te bereiken en het leven te ontwerpen en creëren dat jij wilt.

Ik zal blijven leren en ik hoop dat we dit samen kunnen doen.

3. Gemakkelijk te volgen stappenplannen om je leven te organiseren en weer tijd vrij te maken voor dingen die je leuk vind.

Ik wil je door middel van het opstellen van nieuwe gewoonten, routines en stappenplannen helpen je huishouden, je leven, op orde te krijgen.

Sommige mensen houden van een vaste dagelijkse routine, terwijl anderen de gedachte aan een vast schema verschrikkelijk vinden. In tijden van stress kan het hebben van structuur en routine je helpen om je meer georganiseerd en in controle te voelen.

Het hebben van een routine kan altijd nuttig zijn, vooral als je gezonde gewoonten probeert aan te leren. Maar deze routines zijn vooral belangrijk wanneer bepaalde delen van je leven onzeker zijn.

hoe ik jou wil gaan helpen

4. Printables voor je planner.

Voorheen gebruikte ik zelf een bullet journal om structuur en overzicht te houden. Een bullet journal is een planner, een dagboek, een agenda, een to-do list en een schetsboek in één.

Ik hield hierbij vooral van de vrijheid die het me gaf om alles in te voegen wat ik op dat moment nodig had. Of dit nou een dagplanner was of een manier om mijn slaap in de gaten te houden (sleeptracker). Het was echter veel werk om elke week weer opnieuw mijn schema’s en planning in te voeren, waardoor ik dit niet bleef volhouden.

Ik gebruik nu al weer een tijdje een Happy Planner en maak hier zelf mijn printables voor. Dit is gewoon: printen en toevoegen.

Als ik een keer iets ben vergeten en een pagina wil tussenvoegen kan dit gewoon. Ik hoef maar 1 printable te hebben voor elk onderdeel en dit dan elke week of maand een keer printen en aan mijn Happy Planner toe te voegen. Het gaat gewoon zo veel sneller.

Deze printables wil ik graag met jullie delen. Wellicht kan het jou ook helpen structuur te krijgen.

Het gaat dan onder anderen om:  

  • dag-, week- en maand- en jaarplanners
  • doelenplanners
  • maaltijdplanners
  • budgetplanner
  • checklists
  • trackers
  • kalenders
  • worksheets

5. Ik beveel je alleen de beste boeken, websites en cursussen aan.

Ik HOU van lezen. De afgelopen jaren heb ik VEEL gelezen over eerder genoemde onderwerpen. Ik zal met je delen welke boeken ik zeker het lezen waard vind. Maar ook aan welke sites en cursussen ik veel heb gehad.

6. Online coaching in de toekomst.

Ik ben op dit moment bezig met het behalen van mijn papieren voor Allround Coach.

In de toekomst wil ik je hier nog beter mee kunnen gaan begeleiden.

In 2018 kwam ik zelf met een burn-out thuis te zitten. De periode daarvoor en die daar op volgde was voor mij erg onrustig, ik wist niet meer welke kant ik op moest met mijn leven. Ik was het contact met mezelf kwijt.

En ik wist niet hoe ik hier uit moest komen.

In de jaren daarop heb ik veel hulp gekregen, van geweldige mensen, waardoor ik nu op het punt ben gekomen dat het weer heel goed met me gaat.

Door deze ervaring heb ik de passie ontwikkeld om anderen te helpen in zo’n zelfde of vergelijkbare situatie. En dan natuurlijk liever VOORDAT het zo ver is dat diegene met een burn-out thuis komt te zitten.

Ik wil je hiermee helpen zodat je je leven kunt gaan leiden zoals jij dat wilt.

Ik wil jullie helpen je beste leven te gaan leven!

Liefs,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.