junk shop, clutter, antique
Routine / Dagelijkse Gewoonten Time management

Volg dit 12 maanden durende plan om je huis te organiseren.

Soms voelt het organiseren van je huis te overweldigend. De kasten zitten bomvol. Er is geen ruimte in de garage voor nog één extra doos. De rommel blijft zich maar opstapelen. Neem een stapje achteruit, uit de chaos, en maak een plan.

De meeste plannen zijn effectief wanneer deze ook daadwerkelijk haalbaar zijn.

Dat betekent dat een groot project of doel het beste opgesplitst kan worden in kleinere, hapklare stukjes.

Dit plan van twaalf maanden kan je helpen om in een jaar tijd een volledig georganiseerd huis te hebben.

Als je echt gemotiveerd bent, kun je het plan natuurlijk nog sneller doorlopen.

Maand één: je slaapkamer.

Waarom beginnen met de slaapkamer? Nou, vaak is de slaapkamer de meest persoonlijke kamer in je huis. Hier breng je een groot deel van je leven door. En misschien wel het allerbelangrijkste: het organiseren van je slaapkamer is een behapbare manier om je jaar van organiseren te beginnen.

Verdeel de spullen van je slaapkamer in drie grote stapels: bewaren, weggeven, weggooien. Als je niet je hele slaapkamer in één dag of weekend kunt aanpakken, verdeel dit dan naar onderdelen. Doe bijvoorbeeld de eerste dag de kledingkast, de volgende het dressoir, onder het bed, enzovoorts.

Maand twee: de badkamer.

Je staat er van te kijken wat zich allemaal verzamelt in medicijnkastjes en onder de wastafel in de badkamer. Pak een vuilniszak en gooi alle rotzooi weg. Reorganiseer wat je bewaart door labels en bakjes te gebruiken.

Maand drie: je keuken.

De keuken kan een flinke klus zijn. Vaak zijn er veel extra borden en kleine apparaten. Je kunt bijvoorbeeld twee blenders hebben. Herhaal hier het bewaren, weggeven en weggooien deze maand in je keuken, zoals je dit ook bij de slaapkamer hebt gedaan. Reorganiseer en onthoud dat er ruimte moet zijn voor alles wat je wilt bewaren.

Vierde maand: voorgaande maanden nalopen.

Kijk nog eens terug naar wat je de afgelopen maanden hebt gedaan en beoordeel je ordeningssystemen in je slaapkamer, badkamer en keuken opnieuw. Pak aan wat niet werkt.

Maand vijf: logeerkamer / thuiskantoor.

Maand zes: kinderkamers.

Betrek je kinderen bij het proces van bewaren, weggeven of weggooien. Als je dit wilt, zou je kunnen overwegen om een ​​garage-sale te houden. Kinderartikelen verkopen over het algemeen redelijk snel en je kinderen kunnen op deze manier meer gemotiveerd worden om wat van hun spullen weg te doen, door het geld dat ze kunnen verdienen.

Maand zeven: voorgaande maanden nalopen.

Kijk ook nu nog eens terug naar wat je de afgelopen maanden hebt gedaan en beoordeel je ordeningssystemen in je logeerkamer, thuiskantoor en kinderkamers. Pak aan wat niet werkt.

Maand acht: neem deze maand vrij.

Je zou deze maand eventueel nog wel de garagesale kunnen houden, wanneer ze dit bij jou in de buurt niet elk jaar in een bepaalde maand doen.

Maand negen: garage/hok.

Eerlijk gezegd is de garage er meestal het ergst aan toe. De spullen worden er vaak maar in gestopt en daarna vergeten. Het kan zijn dat je je de hele maand op je garage moet richten en al je weekenden moet gebruiken om deze klus te klaren. 😉

Maand tien: woonkamer.

Maand elf: eetkamer en eventuele extra kamers die je tot nu toe nog hebt gemist.

Maand twaalf: kelder en/of zolder.

Probeer bij elke kamer het systeem van bewaren, weggeven en weggooien in gedachten te houden wanneer je spullen in de ruimte terug brengt.

Alle voorwerpen moeten een goede plek hebben om echt gewaardeerd en gebruikt te worden. In de meeste gevallen is één weekend per maand voldoende om de kamer door te lopen.

In de loop van een jaar zal je hele huis transformeren in een efficiënt georganiseerde en overzichtelijke ruimte.

.

Gebruik de printable hier boven en hang het ergens op waar je het regelmatig tegen komt. Je kunt er eventueel een takenlijst bij hangen waar je voor elke afzonderlijke kamer de dingen op schrijft die je gedurende het jaar te binnen schieten. Hierdoor weet je op het moment dat die betreffende kamer aan de beurt is wat je plannen hiervoor waren.

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.