four leaf clover, road, green-3336774.jpg
Ontdek je Ware Ik Zorg goed voor jezelf

Verbeter je leven met hoop, optimisme en positief denken.

Het aannemen van een gezonde, gelukkige levensstijl kan soms lastig lijken. Het vasthouden van de balans tussen werk en privé is al een kunst op zich. Met de kracht van hoop, optimisme en positief denken kun je het evenwicht bewaren en dat ook nog eens met gemak doen.

Hoewel hoop, optimisme en positief denken allemaal hetzelfde klinken, zijn er toch en aantal verschillen. Deze mindset-kenmerken hebben ieders hun eigen voordelen.

Laten we eens kijken naar deze verschillen en alle voordelen.

De kracht van hoop en waarom het belangrijk is:

Laten we eens kijken naar de betekenis van hoop. Voor sommigen is het gewoon “wishful thinking”. Voor anderen zit er meer kracht achter hoopvol zijn. We kunnen door het leven gaan met een verwachting van hoe het eruit “zou moeten” zien, maar het leven brengt ons vaak iets anders.

Hoop is een bewuste mindset voor toekomstige doelen, wensen en verlangens.

We maken plannen voor ons leven en dan staat iets die plannen in de weg: de acties van anderen, of andere omstandigheden die buiten onze controle liggen, zoals het verliezen van je baan of een echtscheiding. Één van de moeilijkste dingen om te accepteren, is dat we niet altijd de controle hebben over wat er in ons leven gebeurt. Het mooie van hoop ligt echter in wat we wel kunnen beheersen: onze eigen reactie op deze gebeurtenissen.

Wanneer we hoopvol zijn, nemen we onze kracht terug. Het mooie van hoopvol zijn, is dat het ons in staat stelt om te begrijpen dat, hoewel we de omstandigheden op dit moment niet kunnen beheersen, we een hoopvolle houding kunnen aannemen voor iets beters in de toekomst. Wanneer we hoopvol zijn, komen onze acties voort uit dat positieve geloof. Hoopvol zijn zet ons in de bestuurdersstoel en kunnen we een andere richting op sturen. Een richting die ons wederom op koers zet naar het leven dat we willen leiden.

De kracht van optimisme en waarom het belangrijk is:

Hoewel hoopvol zijn essentieel is om ons evenwicht te behouden wanneer het leven ons tegenslagen geeft, is optimistisch zijn anders. De kracht van optimisme is belangrijk bij het handhaven van een gezonde balans op alle gebieden van het leven, zoals relaties, carrière en gezondheid.

Wat is optimisme?

De beste manier om optimisme te beschrijven is het hebben van een positieve verwachting, een zekerheid, dat alle dingen in je leven zullen samenwerken, met het allerbeste resultaat tot gevolg.

Hoe meer optimistisch je bent, hoe meer je ook zult verwachten positieve resultaten te behalen. Wanneer je een optimistische blik behoudt, proberen je hersenen resultaten te produceren die overeen komen met je mindset.

Je acties komen voort uit je overtuigingen; als je gelooft in een goede afloop en dat alles goed zal gaan, weerspiegelen je gedachten, gevoelens en acties die overtuiging.

Wat mij heeft geholpen om meer hoop, optimisme en positief denken te ervaren:

Ik heb het boek The Secret gelezen. Dit boek laat je kennismaken met het idee dat jouw gedachten niet alleen je daden kunnen beïnvloeden, maar ook de ervaringen in je leven. Zie hier.

Bekijk meer van mijn favorieten!

De kracht van positief denken en waarom het belangrijk is:

Hoewel hoop een bewuste mindset is voor toekomstige doelen, wensen en verlangens en optimisme een manier is om het leven te leven vanuit de gewoonte om zeker te zijn van positieve resultaten, is positief denken meer een bewuste levensstijl. Leven op “een automatische manier” om optimistisch te zijn in het leven.

Positief denken is een manier om naar een situatie te kijken en het goede hierin te vinden.

Als iemand bijvoorbeeld zijn baan verliest, kan hij het zien als een einde van iets, of een begin van iets nieuws. Het is voor diegene mogelijk om een nóg betere baan te vinden, of een eigen bedrijf te starten. Het omzetten van iets negatiefs naar iets positiefs, met de kracht van positief denken en het zien van nieuwe kansen geeft je de kracht om de mogelijkheden in die ervaring te zien.

Hoewel we onze omstandigheden misschien niet altijd kunnen beheersen, kunnen we wel onze mindset beheersen met de kracht van hoop, optimisme en positief denken.

Dat is een keuze die altijd bij onszelf ligt.

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.