Stop met deze vernietigende gedachten!

Merk je dat ook bij jou negatieve, zelfvernietigende gedachten bij je binnen sluipen? 

Ook jij zult jezelf, net als ik, van tijd tot tijd omlaag halen, of jezelf van iets weg houden wat je eigenlijk heel graag wilt, door negatieve zelfpraat.

Pas op voor deze negatieve gedachten! Je kunt overweldigd raken door de negativiteit van je zelfvernietigende gedachten.

Stuur jij jezelf deze verontruste berichten?

Elk voorbeeld hieronder heb ik zelf in het verleden met regelmaat tegen mezelf gezegd.

Ze worden allemaal opgevolgd door een tip om de negatieve gedachte voorgoed te stoppen:

NIEMAND BEGRIJPT ME.

Als je je zo voelt, bedenk dan hoe het komt dat je zo veel mensen om je heen hebt, vrienden, familieleden en collega’s, en toch gelooft dat niemand je “begrijpt”.

  • Probeer ervoor te zorgen dat ze weten hoe jij je voelt. Deel je gedachten op gepaste wijze met diegene. Deze actie zal je helpen vertrouwen te krijgen in het uitdrukken van jezelf en je gevoelens en de negatieve gedachte te onderdrukken.

IK HEB NIET GENOEG TIJD OM “___________”.

(mijn dromen na te jagen, gezond te worden, te genieten van mijn hobby’s… vult hier in wat op jou van toepassing is).

Als de enige dingen waar je tijd voor hebt, dingen zijn die je moet doen, maakt dat het leven zeker niet leuk.

  • Ga aan de slag om een ​​gezond evenwicht in je leven te bereiken. Geef jezelf elke dag de tijd om deel te nemen aan dingen waar je hart blij van wordt. Plan tijd in voor je favoriete activiteiten in je drukke dag.
  • Begin klein, indien nodig, door in het begin 15 minuten voor jezelf in te plannen.
  • Wanneer je de controle over je planning neemt, weet je zeker dat je elke activiteit die jij wilt doen ook echt doet.
Go All In signage in middle of camera and banknotes

IK VERDIEN HET NIET OM GELUKKIG TE ZIJN.

Misschien hebben de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt, je mentaal veel pijn bezorgd. Je hebt jezelf emotioneel omlaag gehaald over genomen beslissingen. Echter, als je ze nu kunt zien als slechte keuzes, heb je wel geleerd ze niet te herhalen.

  • Feliciteer jezelf met het leren van je fouten. Je hebt nieuwe kennis opgedaan om vanaf vandaag te gebruiken.
  • Confronteer dit soort denken door te zeggen: “Nee, deze gedachte is niet juist. Ik verdien het om een ​​gelukkig leven te hebben. Ik leer tenslotte goed van mijn fouten.”

DINGEN LIJKEN VOOR MIJ NOOIT GOED UIT TE PAKKEN.

Dit is een algemene uitspraak die laat zien hoe je over jezelf denkt. Het stuurt een subtiel bericht aan en over jezelf: “Ik doe nooit iets goed.”

  • In werkelijkheid doe je waarschijnlijk veel dingen goed. Neem wat tijd om uit te zoeken wat die dingen zijn. Het kan ook zijn dat je je te veel richt op wat niet goed gaat en nauwelijks in de gaten hebt wat er wel goed gaat in je leven. Neem de tijd om op te schrijven wat je goed doet.

ALS IK HET NIET PERFECT KAN DOEN, DAN BEGIN IK ER NIET EENS AAN.

Het is goed dat je je best wilt doen in alles wat je doet. Maar hoe ga je iets nieuws proberen als het perfect moet gebeuren? Door op deze manier te denken, voorkom je dat je je ooit buiten je comfortzone waagt.

  • Probeer een nieuwe mantra aan te nemen: “Als ik in het begin niet slaag, blijf ik proberen totdat ik het wel kan.”
  • Geef jezelf de kans om fouten te maken. Herinner jezelf eraan dat het maken van een fout een echte leerervaring is waarvan je kunt profiteren. Omarm je fouten op een optimistische manier.
life is beautiful LED signage

IK BEN BANG OM DE DINGEN TE DOEN DIE IK EIGENLIJK HEEL GRAAG WIL DOEN.

Waar ben je precies bang voor? De oorzaak van je angsten kan verlegenheid zijn, bang zijn om te falen, of wat anderen ervan denken. In werkelijkheid is het gezond om een ​​zekere mate van angst te hebben wanneer je aan iets nieuws of onbekends begint.

  • Het belangrijkste is, dat ook al voel je de angst, je toch moet doen wat je wilt doen. Anders zul je nooit weten welke positieve dingen er kunnen gebeuren als je je dromen waargaat maken.

Wanneer negativiteit je gedachten beginnen binnen te dringen, smoor ze dan in de kiem met de bovenstaande tips. 

Vernietig deze negatieve gedachten voor eens en voor altijd en leef een leven vol vreugde, passie en voldoening. 

Je verdient het tenslotte.

Liefs,

Geef een antwoord