female model, face paint, portrait-5135639.jpg
Ontdek je Ware Ik

Laat je ware ik zien.

Besteed jij ook te veel tijd aan je zorgen maken over wat anderen van je denken? Of heb je het gevoel dat je niet jezelf kunt zijn bij anderen? Heb je het gevoel dat je vastzit in een baan of een relatie waarin je niet gelukkig bent?

Dit is vaak het gevoel dat we krijgen als we niet trouw zijn aan onszelf en handelen op een manier die niet overeenkomt met ons eigen kunnen, onze voorkeuren en onze waarden.

We hebben allemaal wel eens van die momenten waarop we ons niet op ons gemak voelen, of we ons zorgen maken dat onze ware ik misschien niet goed genoeg is. Dus in plaats daarvan zetten we een masker op en gedragen we ons zoals we denken dat anderen dat van ons zouden willen.

Het is niet gemakkelijk om, op wat voor manier dan ook, op te vallen en jezelf aan de wereld te laten zien. We leren al van jongs af aan dat het vaak makkelijker is om in de massa op te gaan. Dat je zult worden gepest wanneer je opvalt, omdat je anders bent. Het wordt iets gemakkelijker wanneer je eenmaal volwassen bent, maar die lessen uit je jeugd kunnen moeilijk van je af te schudden zijn.

Onze huidige samenleving moedigt ons alleen maar meer aan om ons alleen van onze beste kant te laten zien.

Op Social Media, zoals Instagram en Facebook delen mensen bijvoorbeeld de mooiste beelden van hun nieuwe huis, foto’s van vakantie, of de laatste geweldige plaatjes over al die leuke dingen die hun kinderen doen.

Wat je waarschijnlijk niet zult zien, zijn foto’s van hoe ze hun eten laten aanbranden bij het uitproberen van een nieuw recept, of foto’s van hoe rommelig dat nieuwe huis uiteindelijk wordt, of de echt vervelende dingen die hun kinderen ook doen.

Dit soort beelden kan een druk geven om te proberen perfectie te bereiken en je ware gevoel van zelf, te verliezen.

Mensen hebben de neiging om op deze manier hun leven te leiden op basis van verwachtingen, verplichtingen, rollen, wat er allemaal “zou moeten”.

En hoewel er echt wel een tijd en plaats is om ons van onze beste kant te laten zien, zoals een sollicitatiegesprek, eerste date, enzovoort, kan dit, als we dit te vaak doen, er voor zorgen dat we onze ware ik gaan negeren, wie we werkelijk zijn aan gaan passen, of weg stoppen en ons alleen nog maar laten zien met “een masker” op.

De wereld heeft echter jouw individualiteit nodig.

Je moet jezelf zijn. Je leven zal nooit bevredigend zijn, wanneer je doet alsof je minder bent dan je in werkelijkheid bent.

Authenticiteit wordt omschreven als “de mate waarin iemand trouw is aan

zijn eigen persoonlijkheid, geest, of karakter ondanks externe impulsen”.

(bron: Wikipedia)

Je ware authentieke zelf zijn betekent trouw te zijn aan jezelf door je gedachten, woorden en daden, overeen te laten komen. Als we geen contact hebben met onze ware ik, is het gemakkelijk om in de stand “mensen behagen” te gaan.

Laat de wereld precies zien wie jij bent:

1. Leer jezelf kennen.

Zoals ik hierboven al aan gaf, kun je jezelf in de afgelopen jaren kwijt zijn geraakt. Ik heb eerder al eens een blogpost geschreven over “Hoe jij jezelf weer terug kunt vinden.” Ik raad je aan deze eens door te lezen en op ontdekking uit te gaan naar de WARE JIJ.

2. Weet dat iedereen er graag bij wil horen.

We hebben allemaal een aangeboren verlangen om bij “de groep” te horen. Het is niet prettig om op te vallen, maar dat is wel waar je het meeste succes en voldoening zult vinden.

3. Volg je hart.

Het hart communiceert via intuïtie, die per definitie van binnenuit komt. Vertrouw op je intuïtie. Als dingen gewoon niet goed voelen, kunnen je instincten je vertellen dat je niet op het goede spoor zit, dat je niet oprecht bent.

4. Mensen die uniek durven te zijn, worden hierom gerespecteerd.

Denk aan de mensen die je kent, die bereid zijn om volledig zichzelf te zijn, ongeacht de omstandigheden. Het gemak waarmee ze dit doen, de mate van comfort, is aantrekkelijk voor anderen. We worden aangetrokken door mensen die dit vermogen bezitten en willen meer op hen lijken.

  • Weet dat mensen jaloers op je zullen zijn, als je je op je gemak kunt voelen wanneer je volledig jezelf bent. Je kunt op sociaal vlak veel winnen, door jezelf eerlijk te laten zien. Probeer het eens.

5. Bepaal wat uniek is aan jou.  

Wat kun jij, of doe jij beter dan de meeste mensen? Wat zijn je natuurlijke gaven en talenten? Wat is er uniek aan jou? Wat kun je de wereld geven? Waarin verschil je van anderen?

“Ik Ben Niet Goed Genoeg.” Lijd jij aan het Imposter-syndroom?

6. Zoek manieren om jezelf aan de wereld te laten zien, die in het begin niet al te ongemakkelijk voelen.

Stel dat je talent schilderen is, maar je bent bang om iemand je werk te laten zien. Je kunt er dan voor kiezen om je werk anoniem online te plaatsen. Of je kunt proberen je kunst te verkopen in een galerie die wat verder van je dorp of stad af ligt.

  • Wat kun je doen om jezelf langzaamaan te laten zien aan de wereld, op een manier die comfortabel voelt voor jou? Misschien kun je beginnen met je vrienden.
  • Geef je mening. Een manier om je individualiteit te te laten zien, is door gewoon je mening te delen met anderen.

7. Focus op het positieve.

Wanneer je wat feedback krijgt op het nemen van die eerste stappen, focus je dan op het positieve. Sta jezelf toe om te genieten van de complimenten. Merk op dat kritiek niet echt iets hoeft te betekenen. Hoe beter je jezelf kunt laten voelen, hoe comfortabeler je een grotere stap kunt gaan zetten.

8. Zoek gelijkgestemden.  

Er zijn mensen die hetzelfde proberen te doen als jij. Je kunt elkaar steunen. Je kunt van elkaar leren. Je zult je moediger voelen wanneer je deel uitmaakt van een groep.

9. Blijf groeien.  

Blijf doorzetten! Je hoeft niet snel te gaan om op het punt te komen dat je wilt bereiken. Je moet gewoon in beweging blijven.

  • Één van de belangrijkste dingen om succes te bereiken, is om jezelf altijd een klein beetje ongemakkelijk te blijven voelen en aan dat gevoel te wennen.
  • De wereld heeft je op je best nodig, dus laat jezelf zien op een grotere en nog betere manier.

10. Zorg goed voor je lichaam en je mentale welzijn.

Lichamelijk en mentaal welzijn zijn met elkaar verbonden. En om dezelfde reden dan dat je je lichaam moet trainen om fit te blijven, heeft je geest ook training nodig, zodat je het goed kunt gebruiken.

  • Eet gezond. Wat je in je lichaam stopt, heeft invloed op je gezondheid en welzijn.
  • Doe yoga of andere fysieke activiteiten. Ze helpen je niet alleen om fit en gezond te blijven, maar helpen je ook om uit je hoofd te komen. In plaats van na te denken over het verleden of je zorgen te maken over de toekomst, krijg je de kans om je af te stemmen op je lichaam en wat je op dit moment voelt.
  • Beoefen mindfulness en mediteer. Het zal je niet alleen helpen om jezelf beter te leren kennen en je evenwichtiger te voelen, het zal ook je relatie met anderen verbeteren.
Zoek jij vaak de goedkeuring van anderen? 6 Tips om jezelf hiervan te bevrijden.

We bewonderen degenen die bereid zijn zichzelf te zijn. In een zee van schijnbaar “gemiddelde” mensen worden degenen die dapper genoeg zijn om zichzelf eerlijk aan de wereld te laten zien, gewaardeerd en gerespecteerd. Jij kunt één van die mensen zijn.

Onthoud dat, om de ware jij te zijn, dagelijkse oefening nodig zal zijn. Als je je aan één of meer van de bovenstaande tips houdt, zul je merken dat de onderdrukking van je authentieke IK minder wordt. Dat je je “maskers” af kunt gaan zetten, je jezelf beter kunt ontspannen en je meer naar je intuïtie zult gaan luisteren.

Uiteindelijk zul je helemaal jezelf kunnen zijn, wat een gevoel van rust en vertrouwen in je leven zal brengen.

Haal een keer diep adem en onthul je ware zelf. Deel je talenten en je gekkigheid.

De wereld heeft jou nodig.

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.