smile, smiling, laughing-2607299.jpg
Scheiding / Alleenstaand Ouderschap

Laat je scheiding je vakantie niet verpesten.

Ik vind de vakantieperiodes, voornamelijk de zomervakantie en kerstvakantie, nu nog steeds, na 5,5 jaar, erg lastig.

De momenten dat mijn kinderen niet bij mij zijn en het idee dat ik niet meer bij alles wat mijn kinderen mee maken, aanwezig zal zijn.

De eenzaamheid. Hoewel ik iemand ben die graag alleen is, zijn deze momenten, voornamelijk tijdens feestdagen of een langere tijd zonder mijn kinderen tijdens de zomervakantie, erg zwaar.

Dit blijft een lastige tijd, maar ik heb mezelf geleerd hoe ik me door deze momenten heen kan helpen.

Als dit je eerste vakantie is na een scheiding, is het niet meer dan normaal om je verdrietig en eenzaam te voelen. Je kunt deze gevoelens echter overwinnen en een leuke vakantie hebben.

Het belangrijkste voor een leuke vakantieperiode, is om iets anders te vinden waar je je mee bezig kunt houden.

Focus in plaats van op de scheiding en de gevolgen die dit met zich mee hebben gebracht, bijvoorbeeld op de vrijheid die je hebt om dingen voor jezelf en anderen te doen.

Een echtscheiding is een nieuw begin.

Als je onlangs gescheiden bent, kan de vakantie een grote uitdaging zijn. Je alleen en kwetsbaar voelen is moeilijk, en het is nog lastiger wanneer iedereen om je heen zich vermaakt tijdens zijn of haar vakantie. Jij kunt ook van deze tijd genieten!

Streef er dit jaar naar om te genieten van je:

  • Onafhankelijkheid
  • Nieuwe huis
  • Nieuwe kansen
  • Relaties met familie en vrienden

Er zijn altijd dingen om dankbaar voor te zijn als je ze zoekt. Overweeg om een dankbaarheidsdagboek bij te houden, waar je elke dag reflecteert op de mensen en ervaringen van die dag waar je dankbaar voor bent. Concentreer je op wat goed is in je leven, in plaats van op wat er volgens jou ontbreekt.

Natuurlijk is het normaal om je een beetje down te voelen of een beetje onzeker te zijn over de toekomst. Een verandering van focus kan je echter met veel plezier door de vakantie helpen.

Als je je verdrietig voelt, kan het gemakkelijk zijn om je terug te trekken en al je tijd alleen door te brengen. Maak in plaats daarvan een keuze om er op uit te gaan.

Help bijvoorbeeld anderen. Je humeur zal stijgen als je de kans hebt om anderen te helpen en een verschil kunt maken in hun leven. Het is een van de gemakkelijkste manieren om te zien dat je er nog steeds toe doet en dat je veel te bieden hebt aan iemand die misschien ook pijn heeft.

Omring jezelf met positieve mensen die je zullen aanmoedigen om je gaven en talenten te gebruiken. Koester de vriendschappen en breng het beste in jezelf naar buiten. Wees zo’n vriend voor anderen, en je zult een constante stroom van positieve energie ervaren.

Door je op anderen dingen te concentreren en je tijd door te brengen met positieve mensen, kun je deze periode overleven en zelfs gedijen tijdens de vakanties en feestdagen – zelfs na een recente scheiding.

Laat vandaag een nieuw begin zijn en het begin van de frisse start en verandering waar je naar verlangt, door je perspectief te veranderen. Wanneer je dat doet, zul je een positieve en onvergetelijke vakantieperiode ervaren.

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.