Kom uit je comfort-zone. Probeer nieuwe dingen!

Een belangrijke reden voor mij om deze blog te starten, was dat het me meer zou pushen om nieuwe dingen te proberen, om mezelf uit te dagen en meer over alles te weten te komen wat mij interesseert.

Ik wil groeien als persoon. En dat wil ik gaan doen door uit mijn comfort zone te gaan stappen.

Als ik niets verander, blijft het leven een herhaling van wat ik altijd al heb gedaan.

“Ik wil niet dat het leven aan me voorbij gaat.”

Ik wil nieuwe ervaringen op doen. Dingen die iets toevoegen aan mijn leven.

Maar hoe ga ik dit aanpakken?

(En wat zou jij kunnen doen om deze uitdaging samen met mij aan te gaan)

Stappenplan:

Doe regelmatig iets wat je nog nooit hebt gedaan.

Wat dat betreft ben ik al aardig op weg met deze blog. Ik ben nooit echt een schrijver geweest, dus dat is alvast een uitdaging die compleet nieuw voor mij is.

Maar je zou dit ook op andere gebieden kunnen betrekken. Zoals sport, eten, uitjes (nu in Coronatijd een beetje lastig), hobby, enz. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Je kunt bijvoorbeeld een sport gaan beoefenen die je altijd al interessant hebt gevonden, maar nog nooit hebt geprobeerd.

Iets dat, wanneer je er alleen al aan denkt, je al energie kan geven!

Misschien heb je al een tijdje een bucketlist. Of, als je deze nog niet hebt, stel er één op.

Het hoeven geen spectaculaire dingen te zijn. Gewoon iets dat je leuk vindt of je inspireert.

Wat heb je altijd al willen doen, maar ben je nog niet eerder aan toe gekomen?

Misschien vind je op deze manier wel iets waar je de rest van je leven veel plezier aan kunt beleven.

Een dingetje wat bij mij bijvoorbeeld op mijn bucketlist staat is om een cursus fotografie te gaan volgen. Dit is helaas iets wat op dit moment niet zo handig is om aan te beginnen, door het feit dat veel scholen online lessen hebben (i.v.m. corona) en ik dit graag in de praktijk wil gaan volgen.

Maar dit is iets wat ik in de toekomst zeker zal gaan doen!

Een aantal andere dingen die op mijn bucketlist staan zijn: een nieuwe taal leren, mijn ideale gewicht bereiken, een ander kapsel proberen, leren mediteren, een goocheltruc leren, het noorderlicht in het echt zien, volledig plantaardig eten, een schilderij maken, met mijn zoon een voetbalwedstrijd in het stadion bijwonen, met de meiden een weekendtrip maken en nog veel meer…

Het ene zal wat makkelijker te bereiken zijn dan het andere, maar daarvoor is het een bucketlist. Het hoeft niet allemaal in één keer te worden gedaan.

Wat komt er op jouw bucketlist te staan?

Doe regelmatig iets anders dan normaal.

Sleur en vastgeroeste gewoonten slijten er al snel in, wat je persoonlijke groei tegen houdt.

Weet je ’s ochtends al precies wat je gaat doen en hoe je dag zal gaan verlopen?

Dit kan een bepaalde rust geven, maar het is niet echt inspirerend.

Begin met kleine dingen aan te passen in je dag.

Als je bijvoorbeeld je dag normaal gesproken gehaast begint, (Je gaat je bed uit, kleed je aan en racet daarna meteen de deur uit. ) dan zou je eens kunnen proberen om wat eerder op te staan en (als je echt niet van het ontbijten bent) even rustig op de bank te gaan zitten met een kop koffie of thee. Op deze manier kun je je dag rustiger beginnen.

Hoe voelt dit? Is dit iets wat je vaker kunt gaan doen, of misschien vind je het ook wel helemaal niks, maar dan heb je het in ieder geval een keer geprobeerd en een deel van je dag anders aangepakt dan alle andere dagen daarvoor…

Kijk tijdens je wandeling met de hond ’s avonds eens uitgebreid naar de sterren…

Eet een maaltijd in bed… (Love this one!)

Je kunt op een dag alles omdraaien dan hoe je het anders zou doen…. Dat zou in ieder geval erg interessant zijn!

Je kunt hier alle kanten mee op!

Ik heb als verandering op dezelfde maaltijden die ik week na week weer op tafel zet, nu een keer een maaltijdbox van Hello Fresh geprobeerd.

Het was ook een groot succes bij de kinderen (ik weet niet of dit een stille hint was dat mijn kookkunsten normaal gesproken te wensen over houden 😉 en we hebben hierdoor weer een aantal nieuwe recepten die bij ons nog regelmatig op het menu zullen blijven staan.

Doe regelmatig iets waar je bang voor bent.

Kom uit je comfortzone! Soms moet je iets doen waar je bang voor bent, om vooruit te komen.

Angst zorgt er vaak voor dat we het tegenovergestelde doen van wat eigenlijk goed voor ons is.

Vaak is het fijner om in plaats van grote stappen, meerdere kleine stapjes te nemen. Zet de kleinste stap die je kunt. Het zou ongemakkelijk moeten aanvoelen. Maar niet zo ongemakkelijk dat je bevriest. En neem dan de volgende. En de volgende. Blijf gewoon vooruitgaan.

Stop met focussen op het einddoel. Lieg tegen jezelf dat het einddoel je niet kan schelen. Het enige dat je wilt, is het proberen en kijken wat er gebeurt.

Op die manier raak je niet ontmoedigd door je doelen.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het bijvoorbeeld vreselijk als ik op een vreemde af moet stappen en met diegene moet gaan praten.

Ik bedenk dan het ene na het andere excuus om het maar niet te hoeven doen.

Uiteindelijk heeft dit er voor gezorgd dat deze angst alleen maar groter is geworden.

Probeer dingen. Kijk wat er gebeurt en leer. En probeer dan iets beters.

Vijf minuten iets doen waar je bang voor bent, geeft een leven lang plezier!

Achteraf spijt hebben dat je iets niet hebt gedaan is erger dan de angst die je van tevoren voelt.

Overwin jezelf, verras jezelf, verbaas jezelf!

Liefs,

Geef een antwoord