sad woman, writing, diary-1055092.jpg
Ontdek je Ware Ik

Journalingtechnieken voor zelfontdekking en zelfverbetering.

Op zoek naar de beste journalingtechniek die je kunt gebruiken voor een nog betere jij?

Er zijn zoveel geweldige technieken waar je je op kunt richten. En elk heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

Het belangrijkste om te onthouden bij het zoeken naar de beste techniek, is dat wat voor iemand anders werkt, misschien niet voor jou werkt.

Experimenteren met verschillende technieken zal je helpen om te zien welke beter werkt. Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal journalingtechnieken waarvan bekend is dat ze effectiever zijn voor persoonlijke groei.

Waarom is Journaling zo populair?

Hier zijn een paar van de beste journaling onderwerpen en technieken om te gebruiken voor zelfontdekking en zelfverbetering.

Dankbaarheid

Misschien wel de beste techniek die je kunt gebruiken voor persoonlijke groei, is een dankbaarheidsdagboek. Dit houdt in dat je elke dag de dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent.

Studies hebben aangetoond dat het bijhouden van een dagelijks dankbaarheidsdagboek je mindset in slechts 21 dagen kan veranderen. Het leert je om positiever in het leven te staan en dankbaar te zijn voor de dingen die je hebt.

Het is gebruikelijk voor de meeste onder ons dat we ons alleen richten op de dingen die we nog willen en de dingen die we niet hebben. Door over te schakelen naar het nadenken over alle positieve dingen die al in ons leven zijn, helpt het om ons gelukkiger en meer tevreden te voelen.

Dromen

Een droomdagboek klinkt misschien als een vreemd hulpmiddel om persoonlijke groei te stimuleren. Studies hebben echter aangetoond dat het bijhouden van een droomdagboek kan helpen om je mindset te verbeteren.

Er is een duidelijk verband ontdekt tussen dromen en de mentale ontwikkeling. De emoties die je in je dromen ervaart, kunnen betrekking hebben op het vermogen van je geest om met informatie om te gaan en deze te verwerken. Er wordt gedacht dat de vaardigheden die we leren terwijl we wakker zijn, in onze dromen naar voren komen.

Dus als je emoties, eigenschappen en angsten wilt herkennen die je misschien hebt, kan het kijken naar je dromen je de aanwijzingen geven die je nodig hebt om te veranderen. Begin meteen met het opschrijven van je dromen zodra je wakker wordt. Je kunt er dan alsnog later op terugkomen, om te zien wat ze zouden kunnen betekenen.

Vind hier je inspiratie voor het creeren van een prachtig leven.

Doelen/Visies

Een andere populaire journalingtechniek is om te schrijven over je doelen en visies.

Een dagboek voor het stellen van doelen is misschien wel één van de beste manieren om jezelf te verbeteren. Je kunt het gebruiken om te werken aan echt alles wat je wilt veranderen. Het kan zijn dat je wilt afvallen of over het algemeen wat gezonder wilt worden? Welk deel van jezelf je ook probeert te verbeteren; een doel-  of visiedagboek kan van onschatbare waarde zijn.

Met een doelendagboek schrijf je in principe je doelen op en houd je vervolgens je voortgang bij. Met visiedagboeken gebruik je ze om te schrijven over je droomleven. Ze hebben ook de neiging om meer visueel te zijn. Je voegt bijvoorbeeld foto’s toe van dingen die je wilt bereiken in je droomleven.

Zoals je kunt zien, zijn er een paar verschillende soorten van journaling die je kunt gebruiken. De bovenstaande zijn slechts drie van de beste technieken die je kunt gebruiken om jezelf te verbeteren.

Liefs,

Hoe schrijven je kan helpen bij persoonlijke groei.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.