| | | | | |

Hoe ook jij je leven kunt organiseren met behulp van printables.

Hoe ook jij je leven kunt organiseren met behulp van printables.

Er zitten veel voordelen aan het maken van een gepersonaliseerde planner met printables; van het kunnen aanpassen aan je eigen behoeften, tot geld besparen door geen vaste planner aan te schaffen waarin pagina’s zitten waar je niets aan hebt.

Misschien herken jij je ook in dat gevoel dat je constant bezig bent om alles beter georganiseerd te krijgen, minder chaotisch, meer doelgericht?

Of er nu maar één deel van je leven, of huis is dat de neiging heeft een beetje rommelig te zijn, het kan aanvoelen alsof alles uit elkaar valt.

Ik heb in mijn leven veel vaste planners gebruikt die in eerste instantie voor mij de juiste “fit” zouden kunnen zijn. Maar toch miste ik wat, of was de indeling voor mijzelf onlogisch. Ik heb zelfs aan bullet journalling gedaan, waarin die flexibiliteit wel mogelijk is, maar waar ik dan elke week te veel tijd kwijt was om dan alleen al de pagina’s op te zetten.

Het gebruik van printables is een eenvoudige en (ook heel belangrijk) betaalbare manier om je leven meer georganiseerd te krijgen.

Waarom printables gebruiken als je probeert een meer georganiseerd en opgeruimd leven te leiden?

woman folding baby clothes near laptop

Hier zijn enkele van de vele voordelen van het gebruik van printables om je leven te organiseren:

Je kunt je eigen indeling maken.

Een van de beste redenen om printables te gebruiken, is dat je er je eigen werk-, organisatie-, of thuismap mee kunt maken.

Dit bespaart je de moeite om een planner te vinden die alles bevat wat je nodig hebt, omdat je hem zelf samenstelt met alleen datgene wat je echt nodig hebt.

Het proces van ordenen en organiseren, of het nu je huis is, een nieuw project, of je hele leven, is iets heel persoonlijks.

Geen twee mensen zijn hetzelfde, dus het is logisch dat geen enkele vaste planner voor iedereen werkt.

Met printables voeg je elk type pagina, checklist, kalender enz. toe welke jij voor je eigen reis wilt gebruiken, en stel je zo een planner samen die absoluut perfect en op maat gemaakt is, om jouw in je dagelijkse leven te ondersteunen.

Er zijn veel stijlen en lay-outs om uit te kiezen.

Het mooie van printables is dat je alles kunt vinden waarnaar je op zoek bent, of het nu gaat om een specifieke lay-out, kleurenschema, of stijl.

Misschien ben je iemand die de voorkeur geeft aan rustige, neutrale kleuren. Dan kun je een printable kiezen in beige, bruin, grijs, of zwart-wit. Voor andere mensen geldt dat heldere en kleurrijke printables ze motiveerd.

Je kunt zo ongeveer alles vinden als je maar op de juiste plek zoekt en weet wat je wilt.

Kijk ook eens tussen de GRATIS printables op mijn RESOURCES pagina. Deze heb ik zelf in de afgelopen jaren opgesteld en gebruikt.

Printables zijn erg budgetvriendelijk.

Het gebruik van printables, of je ze nu gewoon op je bureau bewaart, aan de muren hangt, of er een map van maakt, is heel betaalbaar.

Het enige dat je hoeft te betalen, is het papier en de printerinkt en alle accessoires die je wilt gebruiken.

Als je een planner zou gebruiken, ben je niet alleen beperkt tot wat erin komt, maar het kost vaak € 40 of meer en heeft dan vaak niet alles wat jij nodig hebt voor jouw persoonlijke weg naar een meer georganiseerd leven.

Het is ook mogelijk om printables te kopen. Deze worden dan meestal in sets verkocht, waardoor je meerdere pagina’s krijgt voor een vaak zeer lage prijs.

enjoy the little things notebook

Het helpt je met je persoonlijke doelen.

Printables helpen je niet alleen bij het beheren van takenlijsten, of het plannen van je opruim- en organisatie-routine, maar ze zijn ook nuttig om je doelen bij te houden.

Of het nu gaat om je doel om je huis opgeruimd te krijgen, of zelfs je droom om je eigen bedrijf op te gaan zetten.

Je verspilt geen pagina’s.

Het laatste voordeel van het gebruik van printables voor het organiseren van jouw drukke leven is dat er geen pagina’s worden verspild.

Fysieke planners zijn geweldig, er worden elke dag nieuwe verkocht. Maar de kans is groot dat je niet elke pagina zult gebruiken. Het kan als een verspilling aanvoelen als delen van een planner niets voor je zijn.

Wanneer je printables gebruikt, gaat er niets verloren omdat je alleen degene afdrukt waarvan je weet dat je ze zult gebruiken.

Dus…

Het organiseren van je leven met behulp van printables kan een geweldige manier zijn om georganiseerd te blijven, vooral als je een visueel persoon bent, zoals ik.

Je kunt beginnen met het maken van een hoofdtakenlijst met alle taken en klusjes die je elke dag, week of maand moet doen.

Vervolgens kun je deze taken opsplitsen in kleinere, beter beheersbare taken.

Je kunt bijvoorbeeld een kalender gebruiken om je maaltijden voor de komende week in te plannen, een checklist om dagelijkse taakjes bij te houden en een budgetblad om je te helpen je financiën onder controle te houden.

Zodra je je prints hebt, kun je ze op een zichtbare plek in je huis hangen, zoals op de koelkast of een prikbord, om jezelf eraan te herinneren wat er moet gebeuren.

Of je kunt een planner/bindsysteem maken om ze allemaal op één plek bij elkaar te houden.

Met een beetje creativiteit kun je printables gebruiken om je leven georganiseerd en soepel te laten verlopen.

Kijk zeker even tussen de printables op RESOURSES. Wanneer er iets specifieks is dat jij graag in je organisatiesysteem op wilt nemen, maar hier niet kunt vinden, laat het me weten! Ik help je graag verder.

Liefs,

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *