Vind jezelf weer terug
Ontdek je Ware Ik

Hoe jij jezelf weer terug kunt vinden.

Het leven is een reis die bestaat uit talloze paden. En soms bevind je je op een pad dat je niet herkent.

Dit kan om verschillende redenen gebeuren: je bent je leven gaan leiden op basis van de verwachtingen van anderen, je hebt een traumatische gebeurtenis meegemaakt of je verloor gewoon de verbinding met jezelf.

Als dit gebeurt, ontstaat er angst. Die angst creëert dan het gevoel verloren te zijn in het leven.

Als je je verloren voelt, heb je twee opties:

# 1. Je kunt ervoor kiezen om niets te doen en door te blijven gaan zoals je dit op dat moment doet.

# 2. Je kunt jezelf weer terugvinden en de controle terugnemen over de angst.

Als je jezelf weer wilt vinden, dan is de eerste stap die je moet nemen, te bepalen waardoor je in de eerste plaats verdwaald bent geraakt.

Ben je je ware ik uit het oog verloren? Leef je al zo lang in deze leugen dat het jouw waarheid is geworden? Hang je rond met mensen die je constant naar beneden halen, zodat ze zichzelf ten koste van jou beter kunnen voelen?

Tips om jezelf terug te vinden:

Deze tips helpen je om jezelf weer te vinden, zodat je jezelf eindelijk naar het licht kunt sturen dat altijd aan het einde van de tunnel is.

1. Stop met het geloven van elke giftige gedachte die je hebt.

Ik bent niet goed genoeg. Ik zal nooit goed genoeg zijn.

Ik bent een mislukkeling en Ik zal er altijd een zijn.

Ik bent een blok aan het been voor iedereen om me heen.

Ik kan gewoon beter opgeven. Niemand heeft me nodig.”

Zelfs de meest zelfverzekerde mensen hebben van tijd tot tijd dit soort giftige gedachten.

Met tienduizenden gedachten die op één dag door je heen gaan, kun je ook bijna niet verwachten dat elke gedachte die in je opkomt een positieve gedachte zal zijn.

Om jezelf weer terug te vinden, is het belangrijk om te onthouden dat deze negatieve, giftige gedachten geen definitie zijn van wie je bent als persoon. Het is slechts één enkele gedachte tussen tienduizenden andere gedachten.

Stel je voor dat je in een kamer bent met 1.000 mensen. 999 van die mensen vertellen je hoe fantastisch je bent. Hoe getalenteerd je bent. Dat je hun leven op ontelbare manieren hebt veranderd. Toch kies je ervoor om te luisteren naar de enige persoon in de kamer die je vertelt dat je een mislukkeling bent. Je definieert jezelf naar de mening van die ENE persoon.

We zijn vaak onze eigen grootste criticus.

Die kritiek kan voor grote successen zorgen, maar alleen als we het als feedback beschouwen, En niet als een persoonlijke definitie.

Giftige gedachten zullen er altijd zijn. Maak bewust de keuze om het goede uit die gedachten te halen, negeer de rest, en je zult jezelf weer gaan ontdekken.

jezelf terug vinden

2. Je hoeft niet alles om je heen in de hand te hebben.

Het leven heeft een natuurlijke stroom die altijd om je heen vloeit. Het slinkt en groeit elke dag op nieuwe en spannende manieren.

Soms hebben we het gevoel dat we dit in de hand moeten houden in plaats van het op een natuurlijke manier te laten stromen. Dit gevoel kan om verschillende redenen voorkomen, maar het resultaat is altijd hetzelfde: we raken uit balans.

Door ervoor te kiezen de dingen los te laten waar je geen controle over hebt, kun je weer in balans komen. De harde realiteit van het leven is, dat de enige persoon die je kunt beheersen, jij zelf bent.

Je maakt je eigen keuzes. Anderen kunnen er dan voor kiezen om hier in mee te gaan of hun eigen richting te kiezen. Concentreer je op jezelf. Concentreer je op het maken van wat jij denkt dat de juiste keuze voor jou is.

Als je er een gewoonte van kunt maken, zul je jezelf weer gaan ontdekken.

3. Versterk je persoonlijke waarden.

Ons vermogen om dagelijks met miljarden mensen te communiceren, heeft een overvloed aan informatie veroorzaakt.

Zelfs als we zeker zijn van onszelf en van wat we geloven, als we familie, vrienden en willekeurige vreemden tegenkomen die iets anders geloven, kan dit ertoe leiden dat we onze persoonlijke waarden in twijfel trekken.

Je kunt jezelf al snel verliezen in een zee van twijfel als je het gevoel hebt dat je de enige bent die bepaalde dingen gelooft of het gevoel hebt dat bepaalde gedachten of gevoelens belangrijk zijn.

Veel van de informatie die we verzamelen, is gebaseerd op iets dat op een computerscherm is gelezen.

Wanneer je je voor het verwoorden van je waarden wendt tot een pen en papier om deze op te schrijven, dan heb je iets tastbaars en zinvols dat belangrijker aanvoelt dan die Facebook-post die je zojuist hebt gelezen. Probeer, om jezelf te vinden, je persoonlijke waarden te versterken door ze op te schrijven.

Wat is belangrijk voor jouw? Wat zijn jouw normen en waarden? Zelfevaluatie helpt je altijd om te ontdekken wie je werkelijk bent.

4. Gun jezelf de tijd om op adem te komen.

We leven in een samenleving die onmiddellijke bevrediging verwacht.

Kun je geen antwoord op een vraag bedenken? Kijk dan op Google. Wil je iets kopen? Je kunt het op sommige locaties vandaag binnen een uur of twee bij je thuis laten bezorgen.

Onze wereld is vol lawaai en afleiding. Waarschuwingen op sociale media, e-mails, sms’jes, tv-programma’s en films, het is allemaal geweldig om te hebben, maar ze kunnen ons leven verteren.

En ik hou van mijn telefoon, Youtube en tv kijken. Deze dingen kunnen worden gebruikt om op de hoogte te blijven van nieuws en vrienden en zorgen voor amusement.

Ik schrijf dit niet om te zeggen dat we moeten stoppen met het gebruik van enige vorm van technologie. Maar ik vind wel dat we meer tijd moeten inlassen voor wat rust, voor wat ademruimte.

Neem een time-out.

Ouders geven kinderen een time-out om ze uit een situatie vol negatieve prikkels te halen.

Het is een manier om ze rustig te krijgen, de situatie te verwerken en een nieuwe of betere manier te vinden om het aan te pakken.

Volwassenen kunnen hetzelfde doen.

Er zijn verschillende manieren waarop je een plekje kunt vinden om even stil te staan en de stilte de ruimte te geven. Een boek lezen in een hoekje van je bank werkt net zo goed als een paar minuten meditatie achter een gesloten deur. Zet je koptelefoon op.

Doe wat je moet doen om het leven even stil te zetten, haal diep adem en gun jezelf de tijd om te blijven ademen.

TIP: Bekijk ook vooral de blog “40 Dingen om te doen als je alleen thuis bent” met ideeën om wat tijd alleen door te brengen en weer tot jezelf te komen.

onderzoek je wensen en behoeften

5. Onderzoek wat je wensen en behoeften zijn.

Veel van de dingen die we in onze huidige samenleving als behoeften beschouwen, zijn eigenlijk wensen.

Adverteerders, bedrijven en zelfs vrienden hebben ons zo vaak verteld dat we bepaalde dingen nodig hebben. Maar de realiteit is dat we verkeerd zijn geïnformeerd. We WILLEN veel van deze dingen. Wat we nodig hebben, zijn slechts de basisprincipes van het leven.

Wat zijn de basisprincipes van het leven? Voedsel, water, gezondheid, onderdak, kleding en gezelschap.

Neem deze 5 categorieën en onderzoek vandaag jouw wensen en behoeften.

Die chocolade-toffee-ijs voelt misschien als een behoefte, maar het is meer een wens. De huur betalen? Dat is een behoefte. Een blikje kokoswater van € 5,-??

Maak een lijst van de dingen die je in je leven hebt als wensen of behoeften. Wees hier eerlijk in. Maak van ijs geen behoefte!

Door je gedachten hierover te ordenen, stel je specifieke prioriteiten. Die prioriteiten zullen je helpen om jezelf weer te vinden.

6. Gebruik positieve affirmaties.

De beste manier om te komen waar hij heen moet, is het nemen van kleine stapjes.

Door het gebruik van positieve affirmatie en door te geloven dat je alles kunt, zolang je maar kleine stapjes zet om te komen waar je heen gaat, kun je alles doen.

Je kunt positieve affirmaties gebruiken om je eigen babystapjes te zetten om jezelf weer terug te vinden.

Positieve affirmaties zullen je helpen negatieve denkpatronen te veranderen. In plaats van tegen jezelf te zeggen dat je een mislukkeling bent, hoor je een stem die je vertelt dat je een succes bent.

Er zijn verschillende filmpjes op Youtube en apps beschikbaar om je op weg te helpen, maar je kunt dit ook gewoon zelf doen.

Als je voor een moeilijke situatie komt te staan, zeg dan niet: “Dit kan ik niet, het is me nog nooit gelukt.” Zeg: “Ik kan dit en ga het geweldig doen.”

Al snel beginnen die gedachten werkelijkheid te worden.

7. Stop met het vergelijken van jezelf met anderen.

In de huidige samenleving is het bijna onmogelijk om onszelf niet met anderen te vergelijken. Hoewel het altijd een natuurlijke neiging is geweest om onze successen en mislukkingen te meten aan die van anderen, maakt sociale media het echt onmogelijk om hier aan te ontsnappen.

We worden constant gebombardeerd met jaloersmakende plaatjes van zowel vrienden en familie als van vreemden.

Hierdoor ga je je concentreren op wat je allemaal niet hebt in plaats van wat je wel hebt.

We zijn van mening dat als we iemand willen zijn die gezien wordt, we alles moeten doen wat iederéén doet. En dit is wat we ook onze kinderen leren.

Behalve dat we deze dingen niet hoeven te doen. Je moet gewoon jezelf zijn.

Het vinden van wie we zijn, kan zo simpel zijn. Door alleen maar te zeggen: “Dit is wie ik ben en dat vind ik prima.”

Je stelt je prioriteiten.

Als we in staat zijn om tevreden te zijn met ons leven zoals het is, ontgrendelen we alle deuren die we dicht hebben gehouden om onze ware zelf te verbergen.

Je zult trots zijn op wie je bent, wat je doet en hoe je de wereld beïnvloedt.

En wellicht heb jij die bepaalde auto niet of de duurste telefoon, maar daartegenover staat dan misschien wel dat jij maar 15 uur per week werkt, je kunt je in je behoeften voorzien en kunt veel tijd met je gezin doorbrengen. Een ander zal dit dan allemaal niet kunnen.

Beoordeel jezelf niet op de successen van anderen. Kijk naar wie je bent en wees jezelf.

glasses, drink, alcohol

8. Vier elk succes!

Als je aan “iets vieren” denkt, denken we aan grote gebeurtenissen. We vieren de kleine successen in ons leven vaak niet. 

Iedereen die bezig is om af te vallen, financiële vrijheid wil of zelfs een professionele atleet, zou de kleine overwinningen moeten vieren. 

Een kilo afgevallen, een euro bespaard of een persoonlijk nieuw record is van invloed op je grotere doel. Vier elk klein succes, omdat het betekent dat je dichter bij je doel bent. 

Deze gewoonte moet ook in jouw dagelijks leven worden toegepast. Je prestaties, groot of klein, zijn van invloed op je succes en verdienen erkenning.

Vieren betekent niet dat het een groot feest of een duur geschenk moet zijn. Er zijn veel manieren om deze gewoonte te oefenen die gemakkelijk in je dagelijkse leven te integreren is. 

Een succesdagboek beginnen, een dag nemen om jezelf te verwennen of uit eten gaan met familie of vrienden. Het kan op een drukke dag die 5 minuten rust en stilte zijn. Het kan een uitstapje zijn naar je favoriete schoonheidssalon. Die film kopen die je al een tijdje wilde zien. Soms is het gewoon een dag nemen om iets te doen wat je leuk vind en waar je niet altijd tijd voor hebt.

Dit helpt ons om ons daarna dan weer te concentreren op onze doelen, zodat er een evenwicht kan worden gevonden.

Wanneer dat balans is gevonden, zult u ontdekken dat je niet langer de weg kwijt bent.

9. Gun jezelf de ‘luxe’ van mindfulness.

Mindfulness is het menselijke vermogen om volledig aanwezig te zijn, bewust te zijn van waar we zijn en wat we doen.

Hoewel mindfulness iets is dat we allemaal van nature bezitten, is het gemakkelijker voor ons als we dit dagelijks oefenen.

Telkens wanneer je je bewust wordt van wat je ervaart via je zintuigen, of bewust bent van je gedachten en emoties, ben je mindful. 

Het kan een geur zijn van een favoriet recept of het geluid van het gelach van een kind.

Ten slotte.

We raken allemaal wel eens de weg kwijt. In sommige opzichten is het belangrijk om te verdwalen, omdat we hierdoor kunnen ontdekken wie we werkelijk zijn. Als het leven comfortabel en voorspelbaar blijft, is er nooit echt een kans om te groeien.

Het gevaar van verdwalen is dat je misschien nooit de weg uit de duisternis zult vinden. Maar zonder enig risico, zul je nooit echt een droom kunnen najagen.

Voel jij je verloren? Mooi zo! Nu kun je nieuwe paden bewandelen die naar veel betere plaatsen leiden.

Je zult obstakels tegenkomen. Je zult negatieve gedachten en feedback tegenkomen. En je zult mensen tegenkomen die je proberen klein te krijgen.

Het zal gebeuren, maar je hoeft dit niet te accepteren. Je kunt je eigen verhaal vertellen en de persoon zijn die jij wilt zijn. Je bent sterker dan je denkt.

Als je je verloren voelt, gebruik dan deze tips om jezelf weer te vinden en je kunt alles doen.

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.