the eleventh hour, disaster, change-758926.jpg
Ontdek je Ware Ik Scheiding / Alleenstaand Ouderschap

Hoe je nieuwe hoofdstukken in je leven kunt omarmen.

Zoals je wel zult weten, zit het leven vol met veranderingen. Soms komen er veranderingen in je leven wanneer je ze het minst verwacht, waardoor je routines door elkaar worden gegooid.

Zo gaat het vaak als je aan een nieuw hoofdstuk in je leven begint. Je kunt verrast worden en van streek raken, omdat je nog nooit eerder in zo’n zelfde situatie bent geweest.

Het is eenvoudig om je kalmte te verliezen als je iets doormaakt dat helemaal nieuw voor je is.

Het is ook makkelijk om dan op te geven, omdat je het gevoel hebt dat je de controle over je leven kwijt bent.

Het goede nieuws is dat je deze levensgebeurtenissen kunt benaderen op een positieve manier met technieken die ervoor zorgen dat je je er niet langer door geïntimideerd voelt.

Volg deze strategieën om niet alleen deze nieuwe hoofdstukken in je leven aan te pakken, maar ook te omarmen:

1. Sta er voor open.

Verwacht het beste scenario in plaats van het slechtste. Herinner jezelf eraan dat je al eerder voor meer uitdagende situaties hebt gestaan.

Omarm het idee dat deze gebeurtenis verschillende positieve dingen kan opleveren op je bestaande situatie en dat het nieuwe uitdagingen met zich mee kan brengen. Dit nieuwe hoofdstuk in je leven kan het begin zijn voor het bereiken van doelen die je voorheen onbereikbaar leken.

2. Wees moedig.

Angst kan je ervan weerhouden om te bereiken wat je wilt in het leven. Het kan de sterkste vrouwen zwak maken en uiteindelijk resulteren in teleurstelling en verdriet.

Wanneer je jezelf een leven voorstelt met deze negatieve eigenschap, zul je voor jezelf de moed beginnen te ontwikkelen om dat te voorkomen.

Dus kom het onbekende onder ogen met elke greintje moed dat je in je hebt!

Zelfs als je je niet moedig voelt, zeg dan tegen jezelf dat je dapper bent. Begeef je in die situatie terwijl je de woorden voor jezelf herhaalt: “Ik heb wat nodig is om dit te overwinnen.”

3. Doe het stap voor stap.

Veruit de gemakkelijkste manier om elke situatie in het leven te benaderen, is door het op te splitsen in kleinere stappen.

Wanneer je naar het grotere geheel van je nieuwe hoofdstuk kijkt, lijkt dit misschien reusachtig en onoverkomelijk. Maar als je even de tijd neemt om het te ontleden, zul je je realiseren dat het een stuk gemakkelijker is om kleinere hapjes te nemen en misschien zelfs te genieten van de “smaak” van al het nieuwe dat je tegenkomt.

4. Laat je leiden door fouten uit het verleden.

Niemand die jij kent, heeft meer ervaring in het leven van jouw leven, dan jij!

Je kent je sterke punten en je capaciteiten, en je weet ook waar je eerder de fout in bent gegaan.

Die levenslessen zijn de tools die je met je mee neemt in dit nieuwe hoofdstuk van jouw leven. Gebruik ze zoveel mogelijk om je door het onbekende te loodsen.

5. Wees eerlijk.

Wanneer het nieuwe hoofdstuk in je leven iets is, dat je door iemand anders wordt aangeboden, wees er dan eerlijk over wanneer je je erdoor geïntimideerd voelt. Als er van je wordt verwacht dat je het aanpakt en het geweldig zult doen, wil je diegene zeker niet teleurstellen!

Het is beter om dit van tevoren aan te geven, omdat mensen eerlijkheid respecteren, zelfs als het voor hen niet zo gunstig is.

Nieuwe hoofdstukken hoeven helemaal niet eng te zijn.

Het zal je verbazen hoe goed je in staat bent om de dingen met twee handen aan te pakken en te genieten van al het positieve dat het je kan brengen.

Gebruik deze strategieën om nieuwe hoofdstukken te omarmen, alsof je al weet hoe je deze uiteindelijk zult overwinnen!

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.