sleep, rest, concerns
Vind je Passie / Levensdoel

Hoe blijf je gemotiveerd?

Heb je problemen om gemotiveerd te blijven?

Het overkomt ons van allemaal wel eens. Op een dag worden we gewoon wakker zonder de energie om iets te doen. Je wilt eigenlijk niet uit bed komen. Maar je weet dat je die dag nog een aantal dingen gedaan moet krijgen.

De meesten van ons hebben een haat-liefdeverhouding met motivatie. We moeten de hele tijd gemotiveerd worden. En vinden het lastig om uit onze comfortzones te komen en aan het werk te gaan.

We voelen ons graag gemotiveerd, maar we haten het om onszelf ertoe aan te zetten te doen wat we zouden moeten doen. Of af te maken wat we al begonnen zijn.

Motivatie is iets wat moeilijk vast te houden is.

Maar hoewel het soms moeilijk is om het vast te houden, zijn er genoeg dingen die je kunt doen om voldoende motivatie op te bouwen om op gang te blijven.

Stop met het heen en weer.

Het begint altijd in je hoofd. Voordat je begint met datgene dat je moet doen. Wat het dan ook maar is dat je gedaan moet krijgen.

Terwijl je aarzelt om je taak uit te voeren, probeert een stemmetje in je hoofd je ertoe over te halen je taak te gaan doen. Dit wordt dan meteen gevolgd door een stemmetje dat je er onder uit wil praten.

Dit proces gaat door totdat je besluit naar één van de twee stemmetjes te luisteren.

Je kiest er voor om de taak te laten liggen voor een andere keer en leeft met het schuldige gevoel dat hierop volgt, OF je maakt je taak af en voelt je goed.

De juiste keuze ligt voor de hand, maar het gevoel van lekker niks doen, maakt het erg verleidelijk.

Probeer zo snel mogelijk een besluit te nemen en actie te ondernemen. Hoe langer het heen en weer gaat duurt, hoe moeilijker het voor je zal zijn om aan je werkzaamheden te beginnen en af ​​te maken, des te minder gemotiveerd je zult zijn.

Vind je inspiratie.

Inspiratie komt bijna altijd uit het niets. Het is grappig hoe je je geïnspireerd kunt voelen door simpelweg te luisteren naar het ritme van de vallende regen, of door simpelweg naar kleine kinderen te kijken die spelen. Verbazingwekkend hoe een grappige zin uit een gedicht je humeur kan verlichten.

Het is nooit helemaal duidelijk waarom deze dingen gebeuren, maar het is duidelijk dat ze de hele tijd gebeuren. Als je niet de inspiratie hebt om in beweging te komen en je werk te doen, probeer dan om je heen te kijken en kijk of er iets is waarop je zal reageren.

Maar forceer het niet. Inspiratie komt plotseling naar boven. Het komt als de tijd rijp is.

Neem een ​​pauze.

Uitputting kan je humeur bederven, om nog maar te zwijgen van je motivatie. Er is genoeg tijd in de wereld om alles te doen en af ​​te maken, dus race niet tegen de klok.

Neem altijd de tijd om jezelf te belonen met een kop thee in het zonnetje of een lekker warm bad. Of met een paar minuten ontspannen onder een boom of warm in je bed.

Hoe je dit ook doet, probeer gewoon het vertrouwen te hebben dat als je eenmaal terug bent bij de taak waar je mee bezig was, je weer klaar bent om productief aan de slag te gaan.

Wees niet bang om wat vrije tijd te nemen en jezelf te belonen met wat rust.

Geniet altijd van het proces.

Wat zijn het leven en werk waard als je er niet van geniet?

Probeer altijd het doel en het geluk te vinden in alles wat je doet, hoe ongeïnteresseerd je ook bent.

Denk aan het worstcase-scenario.

Er is ons allemaal verteld dat het vooruitzicht van succes een goede motivator is.

Dus, waarom niet precies het tegenovergestelde doen? Waarom zou je je geen toekomst voorstellen die somber, hopeloos is en ontdaan van al het geluk en succes? Waarom zou je je niet voorstellen dat je eeuwig in een sleur leeft, waarin het gevoel van iets bereikt te hebben, niet bestaat?

Eng, toch? Maar weinig mensen realiseren zich dat ze al vaak op deze manier naar alles kijken.

Wat je nu wilt doen, is van je reet afkomen en je een weg banen uit het “wrak” waar je naartoe gaat.

Draai het om en werk naar een doel toe. DAT werkt motiverend.

Stel een datum vast voor verandering en houd je eraan.

Verandering moet bij ons allemaal komen. Soms wordt het ons opgedrongen, soms kiezen we wanneer het zal gebeuren.

Het heeft altijd de voorkeur om de controle te hebben over deze verandering.

Als het nodig is dat de verandering die je zoekt een specifieke datum op de kalender heeft, stel deze dan in. Maak een grote, rode cirkel rond de datum en houd je hier aan.

Laat dit je motiveren om de dingen te gaan doen die je weken, maanden of jaren geleden al had moeten doen. Laat deze datum het nieuwe begin van je leven aangeven.

Doorbreek de routine.

Als je elke dag, vroeg of laat, hetzelfde doet, zal de energie die je ooit had, op een gegeven moment verdwijnen.

Het maakt niet uit hoe gedreven je was met je werk, project of je doel toen je net begon. Je zult last krijgen van een gebrek aan motivatie zodra je lichaam voelt dat het dag in dag uit hetzelfde doet.

Wees niet bang om af en toe de routine te doorbreken.

Stop een week met je routine. Neem een ​​week vakantie. Begin een jaar lang aan een nieuwe hobby. Deze dingen kunnen je helpen je energie te geven en je enthousiasme weer op gang te brengen.

En terwijl je je routine doorbreekt, moet je er in blijven geloven, dat je dezelfde soort energie zult hebben als die je voorheen had, tegen de tijd dat je weer aan je werk, taak, doel gaat beginnen.

Verlies je doelen niet uit het oog.

Het is gemakkelijk om je focus te verliezen als er te veel afleiding in de buurt is. Of het nou de kinderen zijn, de rommel op je werk, Instagram of Facebook, je zult merken dat deze simpele dingen je herinneren aan andere dingen die je concentratie kunnen wegnemen van de taak die voor je ligt.

Om te voorkomen dat je je eigen motivatie vernietigt, probeer dan altijd vast te houden aan je doelen en buiten te sluiten wat het ook is dat je hiervan probeert af te leiden.

Kortom, je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen motivatie. Je het zelf in de hand welke keuzes je maakt.

Hopelijk heb je zo wat meer inzicht gekregen in hoe het gebrek aan motivatie kan worden aangepakt.

Wat doe jij om jezelf gemotiveerd te houden?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.