accepteer jezelf zoals je bent
Ontdek je Ware Ik

Een gelukkiger leven: accepteer jezelf zoals je bent.

Sta jij ook wel eens voor de spiegel​ en dat je dan alleen de dingen kunt zien die je slecht vind aan jezelf? Heb jij dan ook dat negatieve stemmetje in je hoofd?

Neem nu de stappen hoe je deze stem en al die negatieve gedachten buiten kunt sluiten.

Het enige dat negatieve gedachten tot gevolg hebben, is dat ze voorkomen dat je gelukkig bent.

Geluk is een keuze en je moet ervoor kiezen om gelukkig te zijn.

Lees hier hoe je de eerste stappen kunt zetten naar een gelukkiger leven en jezelf te accepteren zoals je bent:

Ten eerste…

…moet je gewoon jezelf zijn.

Stop met het proberen om aan de verwachting van anderen te voldoen. Leef je leven niet voor anderen. Zul je je gelukkiger voelen als je aan iedereens verwachtingen zou voldoen? Het antwoord is nee. Begin met het leven voor jezelf!

Ten tweede…

…moet je leren jezelf te accepteren.

Pak een vel papier en schrijf hier al je gebreken op.

Schrijf alles op wat je slecht vindt aan jezelf. Nadat je deze nog eens hebt overgekeken, verscheur je het! Je moet jezelf leren accepteren.

Schrijf nu een lijst op van de dingen die je leuk vindt aan jezelf. Wees lief voor jezelf. Je zult hierdoor snel ontdekken dat er genoeg dingen aan jezelf zijn om van te houden.

Ten derde…

…leeg de emotionele prullenbak.

Heb je kennissen die je altijd naar beneden halen? Nou, dat soort mensen heb je niet nodig. De enige reden dat ze jou naar beneden halen, is omdat zij hier plezier in hebben. Dus verwijder ze uit je leven. Je verliest hier niets mee.

Ten vierde…

…lach elke dag.

Besteed wat tijd met je vrienden, voer lange gesprekken en haal herinneringen op of kijk naar een grappige film.

Maak er een punt van om elke dag te lachen. Lachen zal je helpen ontspannen, je immuunsysteem versterken en je in het algemeen helpen. Dus leer veel te lachen!

Ten vijfde…

…probeer elke dag iets nieuws!

Het leven is te kort om elke dag dezelfde oude routine aan te houden. Dus probeer eens iets nieuws! Sta open voor nieuwe dingen. Misschien kom je er zo wel achter dat je een verborgen talent hebt en zul je jezelf in een heel nieuw licht zien.

Dus waar wacht je op? Neem vandaag de beslissing om gelukkig te zijn. Je hebt de keuze en je kunt er net zo goed nu meteen voor kiezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.