Ontdek je Ware Ik

40 Dingen om te doen als je alleen thuis bent.

Ben jij iemand die het fijn vind om alleen te zijn? Of vind je het verschrikkelijk en verveel jij je dan al snel?

Vooral gedurende het afgelopen jaar, terwijl we allemaal meer thuis moesten blijven met die hele COVID-19 crisis, ben ik er achter gekomen dat ik er echt van geniet om tijd alleen te hebben.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het geweldig als mijn kids bij mij zijn en ik vanalles met hen kan ondernemen, maar de momenten dat ik me afzonder van de buitenwereld heb ik nodig om me weer volledig op te laden. Deze momenten heb ik overigens ook tussendoor, als de kinderen wel thuis zijn. Wanneer iedereen iets voor zichzelf aan het doen is, laad ik tussendoor mijn batterij ook weer op.

Hoewel het voor mij iets positiefs is om tijd alleen te hebben, weet ik dat dit voor anderen echt verschrikkelijk kan zijn.

Sommige zullen ook wel naar mij kijken en hierbij zelf een conclusie trekken; dat ik niet sociaal ben, of niemand zou hebben om mijn tijd mee door te brengen. Maar geen van beide is op mij van toepassing.

Ik kies er voor om mezelf van tijd tot tijd terug te trekken. Ik laad me dan op, ik heb de mogelijkheid om me op mezelf te richten en alleen de dingen te doen die ik wil doen. HEERLIJK!

Ik ben een echte introvert en heb dit dan ook nodig.

Vind jij het interessant en wil je graag wat meer te weten komen over wat het precies inhoudt om introvert (of extrovert) te zijn, of ben je benieuwd waar jij onder zou kunnen vallen? Desuccesvolleintrovert.nl heeft hierover een artikel geplaatst waarin dit duidelijk wordt uitgelegd. Wellicht kom je hierin weer wat meer over jezelf te weten.

Er zijn verschillende voordelen die je zult opmerken wanneer je eenmaal leert om “eenzaamheid” te omarmen.

En nu bedoel ik niet dat je zoals Tom Hanks in Cast Away alleen door het leven moet gaan.

Contact met anderen is zeker iets dat de mens nodig heeft en veel voldoening en vreugde kan geven. Dat geld ook voor mij.

Het enige dat ik wil zeggen is dat tijd alleen erg goed is voor iedereen. En dat als je eenmaal leert te genieten van het alleen zijn, je als persoon zult groeien.

Wanneer je tijd alleen doorbrengt:

  • heb je tijd om jezelf op te laden,
  • tijd om na te denken over je leven,
  • het is de perfecte mogelijkheid voor zelfreflectie,
  • het geeft je de mogelijkheid om de dingen te doen die jij leuk vind,
  • en om je tijd meer productief in te richten,
  • je bepaald zelf wat je doet, je hoeft je nergens voor te verontschuldigen
  • je leert om meer op je instinct te vertrouwen en beslissingen te nemen zonder goedkeuring van anderen.

Als je alleen bent, kun je 100% jezelf zijn.

Dat gezegd hebbende, heb ik hieronder…

40 dingen om lekker in je uppie te doen:

Ik hoop dat deze verschillende manieren om even wat tijd alleen te besteden, je zullen helpen om van deze kostbare tijd voor mezelf te genieten.


Zelfzorgactiviteiten:

1. Neem een ​​rustgevend bad.

Een langdurig, warm bad werkt niet alleen ontspannend, maar als je het juiste bubbelbad en etherische oliën gebruikt, kan het je ook helpen je huid te kalmeren.

2. DIY spabehandeling.

Verwen jezelf na dat rustgevende bad op wat verdere ontspanning met een luxe DIY gezichtsbehandeling of een volledige welness behandeling. De benodigdheden hiervoor kun je bij elke drogist halen.

Wil je er helemaal voor gaan dan kun je ook zelfgemaakte produkten proberen.

3. Mediteren.

Maak je hoofd even helemaal leeg door middel van meditatie. Kijk wat je hierbij fijn vind. Welke soort meditatie en op welk moment van de dag. 

Ik gebruik zelf de app Meditation Moments. Je kunt hiervoor een abonnement afsluiten, of de gratis versie gebruiken. Bij de gratis versie heb je dan alleen wat minder keuze.

4. Pak eindelijk eens die rommel aan.

Pak elk plekje in je huis aan waar je je al een tijdje aan ergert. Of dit nu de rommel la is in de keuken of de kast in de slaapkamer van één van je kinderen. Ik vind het altijd een fijn gevoel, wanneer ik weet dat alles weer zijn plekje heeft.

5. Slaap inhalen.

Deze spreekt voor zich. Draai je ’s ochtends nog eens een keer lekker om, of doe smiddags een dutje. Wie houdt daar niet van?!

Ik val vaak in slaap bij het luisteren naar een podcast of tijdens de meditatie. 🙂

6. Probeer een YouTube-tutorial.

Wanneer je zin hebt om je nieuwe oogschaduw palet uit te proberen of eens wilt proberen om je haar op een bepaalde manier op te steken of te krullen, zou je een Youtube tutorial uit kunnen proberen. Het staat vol met inspirerende en eenvoudige tutorials!

Wanneer mijn haar wat langer is (ik wissel nogal vaak met de lengte van mijn haar, als het kort is wil ik het lang en andersom…) probeer ik regelmatig één van de tutorials van The Small Things Blog uit. Ze legt het heel duidelijk uit.

En ik moet zeggen dat ze redelijk waren gelukt 😉

Ook kijk ik regelmatig, samen met mijn oudste dochter, de video’s van Nikkie Tutorials. Bij deze video heeft ze een (voor haar doen) wat meer natuurlijke look gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook helemaal los gaan. Keuze genoeg…

Of misschien ben jij zelf iemand die dit goed kan en dit ook goed kan overbrengen aan anderen? Film er dan zelf één!

5. Begin een dagboek.

Het opschrijven van je gedachten kan je helpen om je gevoelens te ordenen. Het is ook leuk om het na een tijdje weer terug te lezen en om dan te kunnen zien hoe veel je bent gegroeid.

6. Pimp je planner of start een bulletjournal.

Vind je je planner wat saai en wil je wat meer kleur? Maak er dan zelf een mooie creatie van. Als je heel creatief aan de slag wilt kun je een bulletjournal beginnen in plaats van een vaste planner. Kijk bijvoorbeeld op Pinterest voor ideeën.

Heb je nog geen planner en wil je hier graag mee gaan starten, bekijk dan voor even op “Hoe gebruik je een planner?“.


Ontspannende verveling-killers:

7. Ga los op je favoriete muziek.

Maak een afspeellijst op Spotify of zet het foute uur op (mijn favoriet ;). Iets dat past bij jouw stemming op dat moment. Of misschien ben je een beetje down en wil je jezelf wat opvrolijken, stem hier dan een lijst of radiozender op af. 

8. Probeer karaoke of zing mee met je favoriete liedje.

Deze volgt bij mij vaak op de vorige… even lekker los gaan.

Je zou de app Smule kunnen proberen. Hiermee kun je live karaoke zingen met mensen over de hele wereld, compleet met audio-effecten en visuele functies. 

9. Binge-watch grappige video’s op YouTube.

Filmpjes over huisdieren, bloopers, cabaretiers… Er is genoeg leuks te vinden.

Favoriet van mijn zoontje:

10. Zoek een nieuwe serie om te bingen.

Wanneer je op zoek bent naar wat afleiding zijn er ontzettend veel leuke series die je een lange tijd bezig kunnen houden.

Als je een abonnement op Netflix hebt, is er onder anderen The Witcher, Bidgerton, Vikings of Outlander. Voor iedereen zit er wel wat bij.

11. Bekijk de zonsopgang of zonsondergang.

Wat is er nou mooier dan die prachtige kleuren bij een zonsopgang of zonsondergang? Ik ben wel eens ruim voor zonsopgang mijn bed uit gegaan en naar een locatie bij ons in de buurt gereden om zo de zonsopgang goed te kunnen zien.

Ik vind het dan ook leuk om die prachtige kleuren te fotograferen. Maar soms ga ik ook gewoon even zitten en geniet ik van het uitzicht en de stilte.

12. Maak een album van familiefoto’s.

Staat jouw telefoon ook helemaal vol met familie kiekjes? En vind jij het ook zo’n zonde dat deze foto’s op die manier maar zo weinig worden bekeken?

Er zijn genoeg sites om je foto’s te uploaden en een geweldig mooi fotoalbum te maken. Misschien is één van de opa’s of oma’s binnenkort jarig? Geef ze een fotocadeau. Bekijk de sites Bestdeco of Albelli eens.

13. Zoek een nieuw boek.

Lezen, lezen, lezen! Iets wat ik erg graag en veel doe in mijn vrije tijd. Inmiddels heb ik al een hele lange lijst met boeken verzameld op mijn Kobo app die ik nog wil gaan lezen. Het is mij nog niet gebeurt dat ze het boek dat ik zocht niet in hun assortiment hadden.

Als jij iemand bent die ook regelmatig leest, kan ik je Kobo Plus echt aanraden. Ze hebben een proefperiode van 30 dagen, zodat je het eventueel ook eerst kunt uitproberen.

14. Maak een ontspannen wandeling.

Er wordt aangeraden om elke dag minimaal 30 minuten aan lichaamsbeweging te doen. Wandelen is een geweldige manier om aan die tijd (en wat frisse lucht) te komen. Een regelmatige wandeling zal je humeur een boost geven.

Kijk eens bij dewandeldate.nl voor meer informatie over wandelroutes.

Tips voor een ontspannen wandeling vind je op findandfollow.nl.

15. FaceTime met je beste vriend(in).

Dat je alleen thuis bent wil niet zeggen dat je niet even de tijd kunt nemen om bij te kletsen. Of maak er een groepsmeeting van en probeer één van de spelletjes die je kunt vinden op nsmbl.nl.

16. Ga online shoppen.

Need I say more…

En wanneer je op het moment wat krap bij kas zit, ga lekker “window shoppen”.

17. Knuffel met je huisdier.

Wil je het geheim van een goede gezondheid weten? Knuffelen met je huisdier!

Huisdieren verminderen stress, ze geven je een positief gevoel, waardoor je je dus minder snel angstig, alleen of depressief voelt, en ze versterken je immuunsysteem.

18. Plan je droomreis.

Het plannen van een vakantie zorgt zaak al voor veel voorpret.

Bedenk welke reis je in je leven nog graag zou willen gaan maken en begin gewoon met plannen. Doe online inspiratie op. Bedenk welke activiteiten je dan zou gaan doen.

Kies je voor een cruise, rondtrekken met een camper, of een wereldreis…

19. Maak een cocktail voor jezelf.

Maak er een feestje van en leer hoe je een nieuwe cocktail kunt maken. Zoals deze van Cocktailicious. Door te oefenen, kun je de volgende keer dat je vrienden langskomen, zeker indruk maken.

En wanneer je niet zo van de cocktails bent, kun je natuurlijk ook iets anders uit kiezen. Zoals deze verkoelende zomerdrankjes, of deze lekkere warme drankjes voor in de winter.

20. Maak een puzzel.

Werk aan de linkerkant van je hersenen met een ouderwetse puzzel. Begin aan een puzzel, of pak een kruiswoordpuzzel of sudoku om je geheugen te trainen.

21. Zoek een verslavende podcast.

Ga even lekker languit op de bank liggen en luister naar een podcast. Er is genoeg keuze hierin…


Actief: dingen die je thuis kunt doen.

22. (Leer) dansen!

Speel de volgende keer dat je alleen bent je favoriete afspeellijst af, zo hard als je wilt en voel de muziek echt. Of leer wat nieuwe bewegingen. Zet bijvoorbeeld een YouTube-tutorial op voor een stapsgewijze handleiding voor de dans mooves bij “Single Ladies” .

23. Ga de tuin in.

Geef je tuin een make-over of begin een moestuin. Geen idee waar je moet beginnen? Kijk eens op de volgende sites: Tuinieren voor beginners of De Makkelijke Moestuin.

24. Haal je innerlijke topchef naar boven.

Begin aan al die heerlijke recepten die je op je Pinterest borden hebt gepind.

En als je eenmaal klaar bent? Houd het lekker allemaal voor jezelf, want je hebt het verdiend. 😉

25. Probeer yoga.

Ik heb al vaker aangegeven dat ik helemaal weg ben van de yogalessen “Yoga stap voor stap” van Happy with Yoga. Het is een online Yogacursus van 9 lessen voor beginners. Je leert in deze stap voor stap cursus als beginner alle basishoudingen aan. Een voordeel vind ik dat je dit lekker thuis kunt doen, wanneer het mij uit komt en dat ik zo in mijn eigen tempo aan de slag kan met Yoga.

Ik kan me helemaal voorstellen dat het kan zijn dat je budget het op dit moment niet toe laat om een betaalde cursus te gaan volgen. Je kunt dan op youtube ook veel yogalessen vinden. Hier heb ik zelf wat minder ervaring mee, maar wanneer je de ene niet prettig vind, kun je natuurlijk gewoon door gaan naar de volgende…

26. Volg een workout-app.

Als je niet naar de sportschool wilt/kunt gaan, zijn workout-apps een echte uitkomst wanneer je hier toch wat richtlijnen in wilt. Deze apps kunnen je op weg helpen.


Leer thuis iets nieuws.

27. Verken een nieuwe plek met Google Maps.

Lekker vanuit je favoriete stoel in je vertrouwde omgeving een stad ontdekken. Bekijk ook vooral deze “10 meest interessante plaatsen om te ontdekken vanuit thuis“.

28. Bekijk Ted Talks.

Dit is iets wat ik sinds kort veel kijk. Wanneer je je wat meer wilt verdiepen in een bepaald onderwerp, bekijk dan vooral ook de Tedtalks. Hierin komen erg interessante onderwerpen voorbij.

29. Schrijf je in voor een online les.

Udemy en SkillShare hebben veel creatieve en informatieve online lessen. Of probeer MasterClass.com, waar beroemdheden als Gordon Ramsay en RuPaul lessen aanbieden.

30. Verzamel citaten die je inspireren.

En googlen maar… Maak een leuke collage of plaats ze in een fotolijstje dat je nog hebt liggen.

Don’t follow your dreams,

chase them.

31. Een nieuwe taal leren.

Het is nooit te laat om een ​​nieuwe taal te leren, en er zijn tal van apps die je vanuit thuis kunt gebruiken hiervoor. Een van mijn favorieten? Duolingo. Ik ben een tijdje geleden begonnen aan de Franse lessen.

32. Leer een muziekinstrument te bespelen.

Deze is iets dat al een tijdje op mijn lijstje staat. Ik heb vroeger gitaar gespeeld, maar heb dit helaas niet bijgehouden.

Op mijn lijstje staat naast de gitaar, ook pianolessen. Het lijkt me geweldig om alle nummers van tegenwoordig mee te kunnen spelen.


Wees creatief.

33. Probeer te tekenen of te schetsen.

Altijd al willen leren tekenen? Om gewoon een potlood te pakken en te schetsen? Iedereen kan leren tekenen. Maar bij velen zit er die innerlijke criticus die hen tegenhoudt…. Nog voordat ze beginnen.

Er zijn veel cursussen en online tutorials die je kunnen helpen. Probeer het eens. Ga gewoon aan de slag.

Ik kijk zelf veel naar de tutorials van Lineke Lijn. Dit was de eerste die ik van haar heb gevolgd:

34. Richt je (slaap)kamer opnieuw in.

Je (slaap)kamer is jouw persoonlijk toevluchtsoord. Eén waarin je favoriete kleuren tot uitdrukking komen en wat echt __________ (insert name) schreeuwt. Kijk eens online rond voor wat inspiratie. Op de site amberlovesdesign.nl kun je bijvoorbeeld ideeën vinden voor een chique make-over van de slaapkamer voor iedereen met een wat lager budget.

35. Stel je visionboard samen.

Ik vind dit altijd leuk om te doen. Het geeft me een doel, waar ik naartoe wil gaan werken en ben meteen creatief bezig.

Kijk de blogpost “Bereik je doelen sneller en eenvoudiger met een vision board” over hoe je dit kunt aanpakken.

36. Stuur een kaartje of schrijf een brief aan een dierbare.

Contact met vrienden en familie wordt tegenwoordig veel gevoerd via online media, met vaak slechts een ‘Hoe gaat het?’ tekst of een ‘like’ op een post.

Als dit voor jou niet meer voldoet, kun je misschien je telefoon even helemaal opzij leggen en een meer “ouderwetse” manier proberen. Stuur een kaartje of probeer een brief te schrijven.

Een brief geeft aan dat je aan diegene hebt gedacht en je diegene genoeg waardeert om wat op papier te zetten. Het hoeft niet perfect te zijn, het is de gedachte en de moeite die je hebt genomen, dat telt.

37. Iets bakken.

Ook hier geld weer; open je Pinterest app en probeer al die heerlijke recepten die je hebt gevonden.

38. Maak een kunstwerk met Paint by Number.

Als een leeg canvas je intimideert, overweeg dan om een kit met verf op nummer of een kleurboek voor volwassenen te gebruiken. Dat kan dienen als een grote stressverlichter.

39. Brei iets warms voor die koude winterdagen.

Volgens onderzoek is bewezen dat breien (of haken), naast mooie warme sjaals en truien, ook kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens en het verlagen van de bloeddruk.

40. Start een blog!!!

Ik ben Life Under Construction in eerste instantie begonnen als iets dat me gewoon leuk leek om te doen. Om meer creatief bezig te zijn en mijn ervaring te delen met anderen. Ik zag het als een nieuwe hobby.

Maar naarmate ik bezig was met het opstarten van de site, werd me steeds duidelijker welke richting ik hiermee op wilde gaan. Ik wilde zo veel mogelijk vrouwen bereiken en hen helpen met alles wat ik de afgelopen jaren heb doorstaan. Scheiding, mezelf helemaal kwijt geraakt, het alleenstaand ouderschap en uiteindelijk ook nog een burn-out.

Het starten van deze blog heeft mij een nieuw doel gegeven in mijn leven en ik vind het geweldig om te doen.

Misschien geldt dit ook voor jou? Deel je ervaring. Misschien ben je wel heel creatief, of heb je een andere vaardigheid of ervaring dat je met anderen kunt delen.

Ik heb zelf ontzettend veel gehad aan de cursus Blog by Number van Start a Mom Blog. Hierin wordt stap voor stap (Engelstalig) uitgelegd hoe je dit moet aanpakken.

En hoe je hier eventueel nog wat extra inkomen aan kunt overhouden.

Wat vind je van deze dingen om thuis te doen als je alleen bent?

Welke van deze solo-activiteiten heb jij geprobeerd? Laat het me weten! 

Ik wil deze lijst in de toekomst nog verder uitbreiden. Heb jij nog ideeën die hier niet bij staan, maar waarvan jij denkt dat deze er zeker tussen horen? Laat het me hieronder weten, dan kunnen we elkaar helpen nog meer te genieten van onze tijd alleen…

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.