hands, fingers, positive-2227857.jpg
Ontdek je Ware Ik

De kracht van een positieve houding.

Ik ga je nu misschien wel iets heel raars vragen.

Ik wil dat je eens goed naar je gedachten luistert. En vertel me, welke gedachten vullen je hoofd? Zou je ze als positief of negatief bestempelen?

Laten we nu zeggen dat je met deze gedachten over straat loopt. Denk je dat iemand die je zou ontmoeten en eens goed naar je zou kijken, in staat zou zijn om je te vertellen wat jou bezighoudt?

Het antwoord op de eerste vraag is aan jou. Maar het antwoord op de tweede kan behoorlijk algemeen zijn. Hoewel mensen je niet precies kunnen vertellen wat je denkt, zullen ze wel min of meer een idee hebben van hoe je je voelt.

Hier is nog een vraag. Als je bij een feestje aankomt van je vrienden, vallen ze dan allemaal stil, alsof er iets vreselijks is gebeurd? Of springt iedereen op alsof ze wachten op iets spannends dat gaat gebeuren?

En weet je, het antwoord op al deze vragen hangt af van jouw gemoedstoestand.

Gedachten zijn erg krachtig. Ze hebben invloed op je algemene houding. Je gedachten weerspiegelen ook in je uiterlijk, tenzij je natuurlijk een geweldige acteur bent.

En daar houdt het niet op. Je houding kan ook invloed hebben op de mensen om je heen.

Je houding hangt van jou af. Het kan zowel positief als negatief zijn.

Positieve gedachten hebben ook een positief effect. Ze werken stimulerend. Bovendien worden de mensen om de persoon met de positieve uitstraling meestal ook weer gestimuleerd door dit soort houding.

Negatieve gedachten hebben daarentegen een onderdrukkend effect op andere mensen. Behalve dat je er somber en verdrietig uitziet, kunnen negatieve gedachten een feestje veranderen in een begrafenis.

Een positieve houding trekt mensen aan, terwijl een negatieve houding hen afstoot. Mensen hebben de neiging om anderen met een negatieve houding te negeren.

We kunnen onze houding ook definiëren als de manier waarop we naar de wereld kijken. Als je ervoor kiest om je bezig te houden met de negatieve dingen in de wereld, krijg je min of meer een negatieve houding. Als je er echter voor kiest om je op de positieve dingen te concentreren, heb je waarschijnlijk een positieve houding.

Je hebt veel te winnen bij een positieve instelling.

Ten eerste hebben onderzoeken aangetoond dat een positieve houding een betere gezondheid bevordert. Degenen met een positieve houding hebben ook meer vrienden. Een positieve houding helpt ook om beter met stress en problemen om te gaan dan voor degenen met een negatieve houding.

Een positieve houding begint met een gezond zelfbeeld. Als je houdt van hoe je bent en tevreden en zelfverzekerd bent, zorg je er ook voor dat anderen om je heen hetzelfde voelen.

Een negatieve houding daarentegen heeft natuurlijk een tegenovergesteld effect. Je voelt je slecht over jezelf en je geeft anderen hetzelfde gevoel.

Als je een positieve houding wilt hebben, moet je gezonde gedachten hebben.

Dit is tegenwoordig lastiger, omdat de media overal om ons heen, veelal negatieve gedachten voeden. Uit onderzoek blijkt dat van elke 14 dingen die een ouder tegen zijn of haar kind zegt, er maar één positief is. Dit is echt een droevige gedachte.

Als je een gezondere kijk op het leven wilt, moet je gelukkige gedachten hebben en ook positieve dingen horen.

Dus wat kun je doen?

Om te beginnen zou je een grappige film kunnen kijken, met je kinderen kunnen spelen, wat tijd doorbrengen met vrienden. Al deze activiteiten vullen je met positieve prikkels, wat op zijn beurt een positieve houding bevordert.

Hoewel het onmogelijk is om onszelf af te zonderen van de negatieve dingen om ons heen, kun je toch een positieve houding aannemen door je te concentreren op de goede dingen, de positieve dingen in het leven.

En de positieve houding die je nu draagt, kan ook andere mensen helpen.

Als mensen zich somber voelen, proberen anderen meestal advies te geven. Maar soms hebben ze alleen maar iemand nodig die bij hen komt zitten en naar hen luistert. Als je een positieve instelling hebt, kun je ze misschien opvrolijken zonder zelfs maar iets te hoeven zeggen.

Maar als een positieve houding zo geweldig is, waarom kiezen mensen er dan toch voor om in plaats daarvan een negatieve houding aan te nemen?

Iemand die een negatieve houding aanneemt, geeft hier misschien wel een signaal mee af om aandacht. Voordat je me verkeerd begrijpt; het is niet verkeerd om je verdrietig, boos of somber te voelen. Maar veel te lang bij deze gedachten blijven stilstaan, is ook niet gezond. Er is een tijd om te rouwen.

Zoals altijd, als je door problemen wordt geteisterd, zelfs in de zwaarste periode, concentreer je dan op de goede dingen in het leven en je zult altijd hoop hebben. Problemen worden iets dat je kunt overwinnen.

Je hebt niet veel te verliezen door een gezonde, positieve houding aan te nemen. Studies tonen aan dat een dergelijke houding het ouder worden vertraagt, je gezonder maakt, je helpt een beter stress-coping-mechanisme te ontwikkelen en een zeer positief effect heeft op alle mensen die je elke dag ontmoet.

Dus, wat is er niet positief aan een positieve houding?

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.