Vind je Passie / Levensdoel

Bereik je doelen sneller en eenvoudiger met een visionboard.

Je zult vast wel eens gehoord hebben van visionboards, maar je hebt er waarschijnlijk nog nooit één zelf gemaakt of gebruikt.

Een visionboard is in wezen een grote poster die je maakt om je te helpen je doelen te bereiken. Het bevat foto’s en teksten die jouw doelen vertegenwoordigen.

Als je bijvoorbeeld droomt van het beklimmen van de Mount Everest, kun je op je visionboard foto’s van de berg, je wandelschoenen, of beroemde bergbeklimmers opnemen.

Het klinkt misschien als domme new-age onzin, maar een visionboard kan zeker nuttig zijn!

Bedenk maar eens wat een visionboard voor je kan doen:

  • Het dwingt je om te beslissen over je doelen.
  • Het vereist dat je je doelen dagelijks bekijkt.
  • Het maakt je gevoeliger voor kansen die helpen bij het bereiken van je doelen.

Het zorgt er echter niet op magische wijze voor dat de dingen die jij wilt, vanzelf in je leven verschijnen zonder enig werk van jouw kant. Je zult nog steeds moeten werken, maar een visionboard kan van onschatbare waarde zijn.

Gebruik deze strategieën om een effectief visionboard te creëren en te gebruiken:

1. Bepaal wat je wilt zijn, doen en wilt hebben.

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom visionboards zo effectief kunnen zijn. Ze vereisen dat je nadenkt over wat je echt wilt en hierin een paar keuzes maakt.

Misschien moet je hier een dag of twee aan werken. Denk na over wat je wilt voor jouw leven. Vergeet niet dat je niet alles kunt hebben, dus denk goed na en kies de dingen en ervaringen die voor jou het belangrijkst zijn.

Wees moedig. Als je vision board je niet inspireert, zal het niet effectief zijn.

2. Zoek afbeeldingen en teksten die weergeven wat je wilt zijn, doen en wilt hebben.

Je kunt online of in tijdschriften kijken. Wat belangrijk is, is dat je hetzelfde gevoel hebt wanneer je naar de foto kijkt als wanneer je aan datgene denkt. De gevoelens moeten overeenkomen.

3. Rangschik je visionboard op een manier die jij wilt.

Je kunt heel ordelijk zijn of meer een collagestijl gebruiken. Elk doel kan een eigen bord hebben, of alles kan op één bord worden gecombineerd. Er zijn geen regels. Volg je instincten en laat je creativiteit stromen.

4. Hang je visionboard op waar je het vaak zult zien.

Een visionboard in de kast heeft niet veel nut. Denk aan je dagelijkse activiteiten en plaats je visionboard daar waar je het het vaakst zult zien.

5. Maak een foto van je visionboard.  

Gebruik je telefoon en maak een foto. Op die manier heb je het overal bij je. Je kunt altijd je telefoon even tevoorschijn halen en je bord bekijken.

6. Begin en sluit je dag af met je visionboard.

Kijk op zijn minst een tijd naar je visionboard wanneer je voor het eerst wakker wordt en wanneer je naar bed gaat. Misschien moet je een foto op je telefoon bekijken, als je op dat moment je visionboard niet bij de hand hebt.

7. Gebruik je emoties wanneer je je visionboard bekijkt.  

Denk na over elk doel dat je hebt en kijk naar de foto’s die die doelen vertegenwoordigen. Sta jezelf toe om je opgewonden te voelen over het bereiken van dat doel. Voel jezelf op de top van de berg staan. Voel hoe het zou zijn om die 25 kilo te verliezen, of wanneer je in die auto rijd die jij graag wilt.

Doorloop elk item op je vision board en ervaar het succes in je hoofd.

8. Houdt vol.

Visionboards werken niet van de ene op de andere dag, maar ze werken wel. Ze herinneren je aan je doelen en zorgen er voor dat ze in de aandacht blijven. Ze stellen je in staat om positieve gevoelens te ervaren met betrekking tot het bereiken van je doelen. Ga gewoon door.

9. Onderneem actie.

Denk nou niet dat je droomauto op een ochtend plotseling in je garage zal verschijnen. Je hebt nog steeds zelf de verantwoordelijkheid om actie te ondernemen. Met behulp van jouw visionboard zul je meer kansen zien.

Begin vandaag nog aan je eerste visionboard en gebruik het dagelijks.

Je hebt niets te verliezen.

Het maken van een visionboard kan ook heel leuk zijn. Als je kinderen hebt, zullen ze je graag helpen!

Een visionboard kan krachtiger zijn dan je denkt.

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.