people, girl, alone
Ontdek je Ware Ik

8 Dingen die alleen de mensen die graag alleen zijn zullen begrijpen.

Ik ben iemand die heel graag mijn tijd alleen doorbrengt.

Wanneer de kinderen voor een week naar hun vader gaan wil ik vaak niets liever dan alleen zijn. Ik sluit me dan af van de buitenwereld, opgerold in een deken op de bank met een kop thee, Netflix kijken of een goed boek lezen.

Ik ben hierin vast niet de enige…

Deze 8 dingen begrijp jij ook als je graag alleen bent:

1. Tijd alleen nodig hebben.

Relaties zijn allemaal leuk en aardig, maar om elkaar niet naar de haren te vliegen, heb je af en toe tijd alleen nodig. Deze tijd is nodig om ons op te laden.

Omgaan met andere mensen is altijd om de een of andere reden vermoeiend, wie dat ook mogen zijn.

We kunnen het gewoon niet aan als we geen manier hebben om er even helemaal uit te zijn en alleen te zijn om op te laden.

2. Een vakantie alleen klinkt geweldig!

Stel je het eens voor. Elke avond alleen uit eten op de plekken waar jij heen wilt. Elke dag precies doen wat jij wilt, zonder de verantwoordelijkheid om rekening te houden met de wensen of behoeften van iemand anders.

Het klinkt misschien als een hel voor sommige mensen, maar voor mij is het perfect.

fiat, fiat 500, auto

3. Een regenachtige dag is geweldig!

Wanneer de regen op de ruit slaat en je de wind tekeer hoort gaan, dan zit jij lekker warm, droog en gezellig binnen, met een warm kopje chocomel of thee, een kussen om op te ontspannen en een deken om lekker onder te kruipen.

Bestaat er iets beters?

Geen verantwoordelijkheden, niemand die je lastig valt en niets anders te moeten doen.

Voor diegene onder ons die graag alleen zijn, is dit de hemel op aarde.

LEES OOK:40 Dingen om te doen als je alleen thuis bent“.

4. Je hebt de neiging om meer te luisteren dan dat je praat.

We zijn meestal aan de rustige kant, vooral als we in de buurt zijn van mensen die we niet zo goed kennen. We luisteren veel meer dan we praten, wat betekent dat mensen ons altijd vertellen wat voor geweldige luisteraars we zijn.

Wat mij opvalt, is dat wanneer veel mensen luisteren, ze helemaal geen aandacht schenken aan wat de ander zegt. Ze wachten gewoon op hun beurt om te praten!

5. Kunnen we onze afspraak verzetten?

We kennen allemaal het gevoel dat we plannen moeten verzetten, omdat we gewoon even niet meer kunnen; we zijn uitgeput, we hebben tijd nodig om te herstellen en onze eigen behoeften komen dan op de eerste plaats. Sorry!

De meeste zullen het wel begrijpen als je uitlegt waarom je de afspraak niet na kunt komen.

Maar ik moet toegeven dat ik in zo’n situatie ook wel eens een leugentje om bestwil heb verteld.

Vrouw alleen

6. Een hele dag in je eentje laadt je batterijen op.

Wat moet jij echt doen om je opgeladen en goed uitgerust te voelen? Voor sommige mensen is het genieten van andermans gezelschap.

Maar als je net als ik bent, heb je een hele dag voor jezelf nodig zonder iets te doen, zonder verplichtingen, een leeg schema.

Wat gebeurt, gebeurt! Je bent in je eigen gezelschap, wat wil je nog meer?

7. Het gedrag van mensen observeren.

Meer sociaal teruggetrokken zijn dan veel mensen betekent dat we de neiging hebben om dingen meer op te merken dan anderen.

We zijn inzichtelijk, omdat we veel tijd besteden aan kijken, luisteren en mentale aantekeningen maken over de dingen die we zien.

Je kunt veel over andere mensen leren omdat je veel beter in staat bent om informatie over anderen op te nemen als je niet zo gefocust bent op het overspoelen van een gesprek met heel veel informatie over jezelf.

8. Tijd doorbrengen met je huisdieren.

Als je op mij lijkt, dan heb je waarschijnlijk meer dan eens nagedacht over hoe dieren soms veel beter gezelschap kunnen zijn dan mensen.

Ze oordelen niet, praten niet over zichzelf, of vragen om iets anders dan je liefde, gezelschap, iets te eten, naast je te knuffelen en te slapen.

Ze zijn het perfecte gezelschap.

LEES OOK:40 Dingen om te doen als je alleen thuis bent“.

Kun jij je hier wel in vinden? Of heb je zelf misschien nog iets waarmee we deze lijst kunnen aanvullen?

Laat het me weten!

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

 1. Josje zegt:

  Heb ik dit geschreven?? Jeetje wat is dit precies bekend voor mij! Op de eerste lange vakantie als gezin heb ik na 6 dagen gezegd dat ik me rot voelde omdat ik niet alleen kon zijn, daarbij uitgelegd dat het aan mij ligt en niet aan mijn man en onze zoon van 1, maar dat ik gewoon tijd voor mezelf nodig heb. Gelukkig werd dit begrepen en ben ik toen lekker even helemaal alleen gaan wandelen. Dat was voor de time-being goed genoeg.

  Toen ik nog bij mijn ouders woonde was ik elke maandag vrij. Die dag noemde ik ‘Josje-dag’ en deed ik alleen dingen die ík wilde.

  Kortom, dit stuk komt mij mega nemen voor!

  1. Wat goed dat je die tijd voor jezelf ook echt hebt genomen! En fijn dat je man je hierin tegemoet is gekomen.

 2. Curlie girl zegt:

  Zo herkenbaar, sta heel vaak wat vroeger op om alleen tijd te hebben, genieten van een lekker ontbijtje samen met mijn kat… heerlijk.

 3. Heel herkenbaar dit! Ben zelf zo introvert als maar kan, en daar hoort tijd alleen ook bij. Vooral het opladen nadat ik een dag in de extraverte wereld heb doorgebracht. Lekker in
  mijn eigen “bunker” alles loslaten en
  verwerken. Er kleeft nog altijd een negatief imago aan mensen die hun
  energie naar binnen richten. Terwijl zei juist bijzondere krachten hebben, die vaak niet begrepen of gezien worden…

  Je bent wie je bent, extravert of introvert. Veel temperament of laag temperament. Graag op jezelf of veel onder de mensen. Dat is zo bepaald. Vroeger gedroeg ik mij als een zogenaamde extravert. Ik doe het niet meer, dit is wat ik ben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.