camera, lens, photographer-2607298.jpg
Vind je Passie / Levensdoel

7 Manieren om je levensdoel te ontdekken.

Er zijn veel mogelijkheden en wegen om te verkennen, als het gaat om het ontdekken van je levensdoel.

Helaas ben jij de enige die het voor jou kan vinden. Omdat je levensdoel uniek is ten opzichte van dat van iemand anders, is het iets dat jij, en alleen jij, voor jezelf kunt doen.

Vergeet ook vooral niet om tijdens je zoektocht te genieten van de reis op zich. Soms, wanneer je stopt met stressen over het doel van je leven, wordt het je gewoon in je schoot geworpen!

Hier zijn enkele manieren waarop jij je levensdoel kunt ontdekken:

1. Begin met schrijven.

Probeer journaling / een dagboek bij te houden. Gewoon met een pen en papier, of pak je laptop, en begin gewoon met schrijven. Schrijf over hoe je je echt voelt en wat je uit het leven wilt halen.

Onthoudt dat niemand anders dit gaat lezen behalve jij, dus wees niet bang om al je gedachten op papier te zetten.

Lees af en toe nog eens door wat je hebt opgeschreven. Vaak kan dit er voor zorgen dat je toch anders denkt over wat je eerder hebt opgeschreven. Of misschien denk je op dat moment nog aan iets waar je eerder niet aan hebt gedacht.

2. Volg je passie(s).

Als je gepassioneerd bent over een bepaald onderwerp, kun je er misschien wel je hobby of zelfs je beroep van maken. Onderneem activiteiten die iets met je doen, of belangrijk voor je zijn. Op deze manier zal elke dag van je leven, voelen alsof deze ertoe doet en zul je een levensdoel hebben.

3. Denk aan je talenten.

Denk na over de gebieden waarin je van nature uitblinkt en kijk of je deze vaardigheden kunt omzetten in iets dat zinvol voor je is.

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot een levensdoel waardoor ze het gevoel hebben dat ze een echt verschil maken in het leven van anderen. Misschien vind je het bevredigend om iets te gebruiken waar jij goed in bent om zo anderen te helpen.

Als je bijvoorbeeld merkt dat je goed bent in het ondersteunen van mensen, kun je misschien overwegen om hier een carrière van te maken.

4. Praat met mensen die jou inspireren.

Ga een gesprek aan met iemand die je inspireert. Dit hoeft niet te betekenen dat jullie dezelfde interesses moeten hebben. Misschien bewonder je diegene over hoe hij of zij in het leven staat, of zijn of haar levensdoel heeft bereikt. Hier kun je het dan ook over hebben en kun je er, naast inspiratie op doen, ook veel van leren. Hun triomfen en worstelingen zullen goede lessen voor je zijn op je reis naar je doel.

5. Waar word jij blij van?

Denk na over de momenten in je leven waarop je het gelukkigst was/bent. Wat doe jij dan op dat moment? Je kunt de zoektocht naar je levensdoel beginnen door te gebruiken wat je al gelukkig maakt.

Onthoud dat je niet per se op zoek bent naar iets exotisch! Het kan zich immers recht voor je neus begeven. Misschien ben jij wel het gelukkigst als je gewoon thuis zit met je gezin!

6. Omarm verandering.

Soms is het ding dat je weerhoudt van zelfontdekking, een angst voor verandering. Het is comfortabel en veilig om geen risico’s te nemen, maar je zult misschien ook nooit ontdekken wat je nu echt wilt met je leven. Leer verandering te omarmen, want het leven om je heen verandert voortdurend.

7. Houd je waarden in zicht.

Iedereen heeft een reeks waarden waar ze zich in het leven aan houden. Je kunt je waarden als uitgangspunt gebruiken om je levensdoel te ontdekken. Maak een lijst van jouw waarden met de belangrijkste bovenaan. Bedenk wat je elke dag kunt doen om die waarden in het leven te eren en misschien vindt je via deze weg jouw doel.

Het vinden van je doel in het leven is misschien niet zo moeilijk als je denkt. Gebruik deze strategieën en op een dag zul je je realiseren dat je dat ding in je leven hebt gevonden dat alles de moeite waard maakt.

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.